Hlavní obsah

Ronaldo naštval i reprezentačního kouče. Ani Portugalci už ho nechtějí v sestavě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před úterní osmifinálovou bitvou se Švýcarskem (20h) na fotbalovém MS v Kataru se kolem reprezentace Portugalska znovu vznáší téma pohasínající superhvězdy Cristiana Ronalda. Slavný CR7 svým posledním vystoupením při porážce od Koreje 1:2 naštval i kouče Fernanda Santose. A velkou důvěru už podle všeho nemá ani u portugalských fanoušků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Jižní Korea - PortugalskoVideo: Česká televize

 
Článek

37letý forvard dal zatím na turnaji jeden gól z penalty. Pozornost na sebe strhl v již zmíněném závěrečném duelu ve skupině proti Koreji, kdy jej kouč po hodině hry stáhl ze hřiště. Kamery zachytily naštvaná gesta a nadávky z Ronaldových úst.

Bezprostředně po utkání jeden z nejlepších fotbalistů historie vysvětloval své počínání jako reakci na korejského hráče, který chtěl urychlit jeho odchod ze hřiště. „Korejský hráč mi říkal, ať rychle vypadnu. Tak jsem mu řekl, ať drží hu*u. S trenérem žádný spor nebyl," vysvětloval Ronaldo.

Portugalská média nicméně přišla s tím, že hráč použil vulgární slovník i směrem k trenérovi.

„Ano, už jsem ty záběry viděl. A nelíbilo se mi to. Vůbec se mi to nelíbilo," komentoval Santos počínání kapitána svého týmu.

„Už jsem si tu věc ale interně vyříkali. Udělali jsme za tím čáru a teď už se chceme soustředit jen na zápas se Švýcarskem. Každý už je soustředěný na tohle utkání," ujišťoval kouč na pondělní tiskové konferenci.

S Ronaldem podle všeho ztrácí trpělivost i fanoušci z jeho země. V anketě předního sportovního listu v Portugalsku A Bola odpovědělo 70 procent hlasujících, že si nepřeje mít Ronalda proti Švýcarsku v základní sestavě. Z ní v této sezoně vypadl už v Manchesteru United, kde mu po kritických výrocích v televizi na adresu klubu bylo angažmá ukončeno.

Další otázkou také je, zda by mu měla být ponechána kapitánská páska. Trenér Santos ale nechce brát na tyto signály ohled.

„Tyhle informace vůbec nečtu. Není to můj nedostatek respektu, ale jsem soustředěný jen na tým. Zajímá mě jen nejbližší zápas a nestarám se to, jestli nějaká informace je správná, nebo ne. Jen já budu rozhodovat o tom, kdo bude kapitánem," uvedl Santos.

Měl by nastoupit Cristiano Ronaldo v základní sestavě Portugalska v osmifinále MS proti Švýcarsku?
Ano
62,2 %
Ne
37,8 %
Celkem hlasovalo 16053 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články