Z vraždy seniorky obvinila policie ženu a muže, který nález mrtvé oznámil

  12:40,  aktualizováno  7. prosince 14:29
Policisté zveřejnili další informace k případu násilné smrti starší ženy, který se stal v sobotu na Pardubicku. Ve středu kriminalisté oznámili, že zadrželi jednačtyřicetiletou ženu a čtyřiačtyřicetiletého muže, které obvinili z vraždy. Dvojice skončila ve vazbě.

Podle policie předběžné výsledky soudní pitvy devětašedesátileté ženy potvrdily účast cizí osoby na její smrti. Co přesně se v osudnou sobotu stalo, policie zatím nesdělila. Dva podezřelé však zadržela ještě týž den.

„Jde o jednačtyřicetiletou ženu a čtyřiačtyřicetiletého muže, který nález zemřelé ženy oznámil na linku 158. Oba byli v pondělí obviněni ze zvlášť závažného zločinu vraždy, za což jim v případě odsouzení hrozí 15 až 20 let vězení, případně trest výjimečný,“ sdělila policejní mluvčí Dita Holečková.

Dvojici poslal v úterý Okresní soud v Pardubicích do vazby. „Policisté nyní budou v rámci vyšetřování zkoumat, jakou měrou se každý z nich na vraždě podílel, k čemuž by měly přispět výslechy, znalecké posudky, prověrky a další úkony v rámci trestního řízení,“ dodala Holečková.

Další podrobnosti k vraždě vzhledem k probíhajícímu trestnímu řízení policie poskytovat nebude.

Za letošní rok jde v Pardubickém kraji již o desátou vraždu. Naposledy ve Vysokém Mýtě devatenáctiletý mladík zavraždil muže, kterého si náhodně vybral. Den před tím umístil u pardubické školy nástražný výbušný systém.

Autoři: ,