Především pro malé pacienty byly připravené sladkosti. Ty nemocnici darovala celá řada sponzorů, bez kterých by se tato akce nemohla uskutečnit.

„Díky patří také dobrovolníkům, kteří se převlékli do masek a pomohli vnést do nemocničního prostředí českou vánoční tradici. Letos se za maskami skrývali profesionální hasiči, studenti zdravotnické školy, stálí dobrovolníci nemocnice a extraligoví hokejisté BK Mladá Boleslav,“ řekla mluvčí nemocnice Hana Kopalová.

Nově bylo na porodní sály pořízeno šest kardiotokografů, které jsou napojeny na centrální monitoraci a nabídnou rodičkám větší pohodlí.
Boleslavská porodnice koupila nové přístroje pro rodičky. Sledují i pohyb plodu

Mikulášova družina obcházela nemocnici od rána až do odpoledních hodin. „Dostali jsme nečekaně tolik úžasných balíčků, že mohli obdarovat nejen dětské pacienty, ale i personál a další pacienty na lůžkových odděleních a dokonce kolemjdoucí na chodbách a v čekárnách ambulancí,“ doplnila mluvčí.

Dopoledne patřilo hasičům a studentům, kteří se trpělivě věnovali pacientům na většině oddělení. Odpoledne pak hokejisté v maskách navštívili dětské oddělení, maminky v porodnici a pacienty na urgentním příjmu.

Krampus čerti v Mladé Boleslavi.
Podívejte se: Krampusácký průvod prošel na Mikuláše Mladou Boleslaví

Mikulášská družina na chodbách nemocnice překvapila každého bez rozdílu věku. Především pacienti na lůžkových odděleních byli příjemně zaskočeni, že dostali sladký dárek, čtyřlístek pro štěstí nebo jablko.

„Senioři byli velmi dojati a často prosili Mikuláše, aby jim věnoval především zdraví, aby mohli jít z nemocnice domů. Tyto dobrovolnické akce jasně ukazují, že mají své místo v nemocnici a jsou důležité nejen pro samotné pacienty, ale jsou i pozitivním zpestřením pro personál,“ konstatovala Kopalová.