Jeden kilometr dlouhá trasa vede kolem historického zdymadla Hadík až k cukrovaru, kde se napojí na asfaltovou cyklostezku do Mělníka. Cyklisté na trase naleznou také lavičky či odpočívadlo s altánem a cyklostojany.

„Důležitost této stavby není v její délce, ale v tom, že se jednalo o poslední, právně velmi komplikovaný úsek, díky jehož dokončení jsme na Mělnicku získali ucelený úsek Labské cyklostezky v délce takřka 15 kilometrů od obce Kly až na hranice Středočeského kraje. Tato cyklostezka pak pokračuje podél Labe až do Německa,“ připomněl krajský radní pro veřejnou dopravu Petr Borecký a doplnil, že náklady na tento úsek se vyšplhaly přes 10 milionů korun.

Další ročník mikulášské nadílky v hasičárně Veltrusy.
Podívejte se: Veltruští hasiči uspořádali další ročník mikulášské nadílky

A další úseky se už rýsují. „Jako další propojování Labské stezky jsou budovány úseky mezi Kostelcem nad Labem a Kozly a dále části směrem k Tuhani. Tyto stavby byly zahájeny letos na podzim,“ upřesnil Borecký. Po vypořádání majetkoprávních vztahů v dalším úseku mezi obcí Tuhaň a Kly a cyklostezky mezi Nymburkem, Lysou nad Labem a Čelákovicemi vznikne souvislé propojení Labské cyklostezky od Poděbrad až na hranici kraje k Horním Počaplům pod Mělníkem.

Chybět bude už jen propojení Týnce nad Labem s Kolínem, kde je momentálně zadaná studie, a Kolín s Poděbrady. Tím bude Labská cyklostezka kompletní na území Středočeského kraje. Výhledově to podle radního vychází na konec roku 2026.