Zlín: 14|15 Baťův institut zve na další ročník architektonické soutěže České komory architektů

06.12.2022 13:55 | Tisková zpráva

Návštěvníci 14|15 BAŤOVA INSTITUTU mohou nyní zhlédnout výstavu nominovaných děl české architektury zvolených mezinárodní porotou v prestižní architektonické soutěži Česká cena za architekturu 2022, kterou pořádá Česká komora architektů.

Zlín: 14|15 Baťův institut zve na další ročník architektonické soutěže České komory architektů
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Ráda bych pozvala návštěvníky na přehlídku toho nejlepšího z aktuální tuzemské architektonické tvorby. Ve výstavě si mohou prohlédnout 29 nominovaných prací, které se dostaly do finále a byly tedy tím nejlepším, co 7. ročník renomované soutěže přinesl. Tato putovní výstava je poutavě zpracovaná a věřím, že si najde své publikum nejen mezi odborníky či studenty architektury, ale také u laické veřejnosti,“ uvedla Petra Kubíková, ředitelka 14|15 Baťova institutu, příspěvkové organizace.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

Záměrem soutěžní přehlídky Česká cena za architekturu, kterou vyhlašuje Česká komora architektů, je propagace výsledků práce etablovaných i začínajících architektů směrem k veřejnosti, a to nejen z hlediska jejich estetické a technické kvality, ale především v souvislostech jejich vzniku, vztahu k okolí a společenského přínosu.

„Jsem potěšena, že mezi nominovanými byl zastoupen i Zlínský kraj. Čestné uznání a Cenu předsedy Senátu Parlamentu ČR Miloše Vystrčila získala Sportovní hala v Novém Hrozenkově. Blahopřeji,“ uvedla Zuzana Fišerová, radní pro kulturu a školství.

Výstavu lze navštívit zdarma ve foyer 2. podlaží budovy 15 do 2. ledna 2023.

Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…