Marek Bartl prozradil, čím ho zklamal Robo Pukač. Bývalí kamarádi brzy srovnají účty v ringu

Marek Bartl prozradil, čím ho zklamal Robo Pukač. Bývalí kamarádi brzy srovnají účty v ringu Robo Pukač a Marek Bartl | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Více než šest let se potkávali v tělocvičně, žádní velcí kamarádi ale nejsou. Nic tedy nebrání vzájemnému boxerskému duelu, který se opírá o zajímavý příběh.

Závěrem letošního roku přijde na řadu již třetí boxerský galavečer organizace Fight Night Challenge. Na kartě turnaje opět najdeme zvučná jména, chystala se i odveta mezi Markem Bartlem a Karolem Ryšavým, kteří se minulý rok utkali v kleci. Tentokrát měli srovnat účty mezi šestnácti provazy, Ryšavý však nedávno inkasoval brutální loket z otočky od Vladimíra Lengála a promotérům tak bylo hned jasné, že budou muset hledat náhradníka. Ten se nakonec přihlásil sám.

Robo Pukač žhavil dráty hned v pondělí po turnaji Fabriq MMA, s Attilou Véghem se domluvil, že za Ryšavého zaskočí. “Vždycky jsem si chtěl zkusit box, Marek mi přišel jako adekvátní soupeř,” řekl ve videu z produkce FNC. S Bartlem se přitom zná dlouhé roky, což se i podepisuje na jeho nastavení před vzájemným zápasem. “Nemůžu proti němu zaujmout nepřátelský postoj, vždyť jsme spolu pět, šest, možná sedm roků trénovali.” Pukač dodal, že soupeře rozhodně nehodlá šetřit, odmítl ale, že by z jeho strany došlo na nějaký trashtalk.

“S Robem jsme žádní extra kámoši nebyli,” zhodnotil Bartl vzájemný vztah, který se budoval pod střechou Octagon Fighting Academy. “Když ještě byli u nás v gymu, tak jsme se pozdravili, ale byli vždycky bokem, víc jsme se nebavili, nebyly tam ani žádné společné aktivity, nechodili jsme ven, ani jsme si nevolali.” Účastník první série reality show Oktagon Výzva je v první řadě rád, že se zápas nebude rušit.

Duel nicméně přece jen nabízí zajímavý narativ. Bartl sice podotkl, že mezi nimi nikdy nepanovala žádná nevraživost, nedokáže ale pochopit, že Pukač vyhlášený OFA gym spolu s Františkem Fodorem opustil, aniž by se rozloučili. O jejich odchodu se na domácí scéně hodně diskutovalo. “Nemůžu říct, že je tam nějaká nenávist. Zamrzelo mě na tom hlavně to, že beze slova odešli. Ze dne na den se vypařili.” V gymu pod vedením Ilji Škondriče po nich zůstalo jen prázdné místo a poněkud zvláštní atmosféra. “Dělalo se, jako by se nic nestalo, že všechno funguje dál. To mě zamrzelo.”

Bývalým parťákům samozřejmě nezazlívá, že se rozhodli udělat změnu, že si nakonec šli vlastní cestou, chybělo mu ale rozloučení. “Šest let jsme spolu trénovali, zažili jsme si spolu dobré i zlé, o tom ani potom. Ale myslím si, že jsme byli pořád alespoň takoví kamarádi, abychom si poděkovali za společné chvíle.” A právě v tom, jakým způsobem se Pukač s Fodorem k celé situaci postavili, se podle Bartla jistým způsobem zrcadlí jejich charakter.

“Diamantový čávo” zdůraznil, že bratislavský gym rozhodně neopouštěl kvůli Markovi, přičemž přiznal, že vlastně ani netuší, jak tamní bojovníci jeho rozhodnutí vnímali. “Vůbec nevím, jak se lidé v OFA k mému odchodu a ke mně postavili, protože jsem se tímto směrem neohlížel, nezajímal jsem se o to. Musel jsem řešit sebe a svůj život. ”

Zápas každopádně získává zajímavý náboj. Oba navíc vyznávají odlišný styl boje. Zatímco Bartl prakticky neustále tlačí dopředu, Pukač se profiluje jako pohyblivější bojovník. A jelikož se společně pravidelně potkávali na tréninku, dobře vědí o svých silných a slabých stránkách, i díky tomu je zápas svým způsobem jedinečný. Bartl již nyní avizuje, že se nebude držet zpátky. “Jdu tam jako sportovec, chci vyhrát. Nějaké kamarádství a pocity jdou bokem. Když ucítím příležitost pro knockout, tak ji využiju.”

Zdroje:  Fight Night Challenge

Nejnovější články