Jak působí kratom?

Jak působí kratom?

Kratom je v poslední době hojně skloňované téma, ne vždy však dostanete ucelené informace. Pokud vás zajímá více, čtěte dále.

Co je kratom?

Jde o látku, která umí povzbudit i navodit relaxaci. Je to zvláštní, že látka má ambivalentní účinky. Možná i proto je tak oblíbená. Záleží totiž na druhu i dávce. Kratom samotný je extrakt z rostliny mitragyna speciosa. V listech naleznete mitragynin, což je látka, která se už stovky let využívá v tradiční asijské medicíně. Kratom pak dodává energii, umí i tlumit, musíte si sami vyzkoušet, jak bude působit na vás. Existuje více druhů kratomu, nejoblíbenější je bílý, stojí za to poznat i ty ostatní.

Jak fungují červený kratom a bílý kratom?

Zmínili jsme bílý kratom. Ten je nejmladší, není ještě zcela dozrálý, suší se pomalu a bez přímého slunečního záření. Po užití čekejte příval energie, budete mít lepší poznávací funkce i mentální soustředění. Dostavit se může i euforie. Pak je tu červený kratom, plně dozrálý. Nese nejvyváženější alkaloidní profil, jenž mu dodává maximální sílu. Červený kratom je tak optimální na zvládání bolesti, má rovněž i mírné sedativní účinky. Také uvolňuje a pomáhá při zvládání úzkosti.

Mezi další druhy patří zelený kratom. Ten dodává povzbuzující a povznášející pocity. Při vysokých dávkách má až euforizující účinky. Žlutý kratom se pak vytváří mixem červeného a zeleného kratomu, tudíž je kompromisem mezi těmito dvěma druhy. Má motivující a relaxační účinky, přispívá rovněž k optimistické náladě. A hnědý kratom je ze všech kratomů nejslabší. Ovšem to nemusí být na škodu, může vás lehce povznést. Kratomy jsou rovněž i různě ochucovány, můžete mít směsi s příchutí tropického ovoce. Poznejte druhy kratomu na webu Kratomuj.cz, který patří mezi první e-shopy zaměřené výhradně na kratom, obchod funguje již od roku 2017.

Varování redakce: Stejně jako u většiny bylinek, má užívání kratomu také nežádoucí účinky, překračování dávkování však může vést ke vzniku závislosti, Před jeho použitím byste si měli zjistit dostupné informace.

Článek Jak působí kratom? byl publikován 8. prosince 2022 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...