Celebrity

10. prosince 2022 10:40

Vanesa Havlíková

Čechomor o začátcích: Hrát jsme začínali na ulici, vydělali jsme víc než ve fabrice

7 pádů Honzy Dědka (47) - upoutávka

Během oblíbené talkshow se členové česko-moravské kapely Čechomor rozpovídali o hudebních začátcích, ale i prozradili, co si myslí o ženách, které se dosud vystřídaly v jejich uskupení.

Hudební kapela Čechomor na scéně působí již přes třicet let. Zakladatelem skupiny je František Černý, který společně s Karlem Holasem a Ondrejem Kandráčem, frontmanem slovenské kapely Kandráčovci, navštívili talkshow Honzy Dědka.

Čechomor navázal spolupráci se slovenskou skupinou Kandráčovci a trojice Holas, Černý a Kandráč společně odehrála české turné, které mělo mezi fanoušky velký úspěch.

„Seznámili jsme se u pitného režimu. Kandráčovci mi zavolali, protože dělali turné,“ vyprávějí členové Čechomoru. „Karel byl naším hostem. Já jsem na Čechomor narazil v roce 2002 v Austrálii, kde jsme koncertovali pro krajany. Tehdy mi tam krajané donesli cédéčko, že všichni frčí na Čechomoru. A já jsem si řekl wow! A od té doby jsem jejich fanouškem. Jednou jsem dokonce poctivě stál frontu na lístek na jejich koncert. Jsou to legendy,“ říká Ondrej Kandráč.

Začátky Čechomoru nebyly tak jednoduché

Skupina během svého působení koncertovala po celém světě. V Evropě, Severní Americe, Rusku, Číně, Mongolsku, či dokonce v Austrálii.

„Já si nepamatuju, kde jsme všude hráli. Od toho mám Karla, který si všechno pamatuje. Ten vám řekne, že jsme hráli třeba u Čínské zdi, já opravdu nevím,“ prozrazuje František Černý  v talkshow 7 pádů Honzy Dědka.

„Prý jsme začínali na ulicích. Myslel jsem si, že jsem vážený muzikant, tak mě ty futrály a klobouky štvaly, ale vydělali jsme si na Karlově mostě víc, než jsem si vydělal ve fabrice. Na Karlově mostě jsme zažili úžasný věci,“ dodává Černý.

Ženy vzali na milost

Spoustu let byla hudební kapela pouze v pánském složení. Po nějaké době se ale členové rozhodli, že ženy vezmou na milost a posílí tak své uskupení o ženský hlas. Od roku 2017 vystupuje s Čechomorem jako hostující zpěvačka Martina Pártlová.

Příští rok máme 35 let Čechomoru, tak jsme se domluvili s Lucií Bílou. Domlouvali jsme se už před dvanácti lety, kdy jsme se potkali na benzínové pumpě. Tam jsme si říkali, že bychom spolu mohli něco udělat. Tak konečně, příští rok po dvanácti letech,“ prozrazuje na závěr Karel Holas budoucí spolupráci se zpěvačkou Lucií Bílou.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.