Vstupenky online

Vsetín zvládl tuhou bitvu proti béčku Pardubic a jde do čela tabulky

Helena Hegeďová • 10.12.2022

Výhra Valachů proti pardubickému béčku se nerodila lehce. Po bezbrankové první třetině se jako první dostali do vedení hosté, ale Vsetínští ještě do konce druhého dějství stav otočili. Dynamo je sice v tabulce poslední, ale svému soupeři nedalo nic zadarmo, což se ukázalo také ve třetí třetině, kdy Východočeši srovnali. Tříbodový zisk domácích nakonec uhájil vítěznou trefou obránce Smetana.

CHANCE LIGA - 29.kolo so 10.12.17:00
VHK ROBE Vsetín
HC Dynamo Pardubice "B"
3:2(0:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 38. Berger (Smetana, Rob), 40. Štefka (Němec, Hořanský), 55. Smetana – 29. Matýs (Zdráhal, Kaut), 46. Hanousek (Kaplan, Machač). Rozhodčí: Hucl, Rapák – Hanzlík, Kučera. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0 V oslabení: 0:0. Diváci: 1792. Střely na branku: 31:31. Zblokované střely: 8:9. Vhazování: 25:22. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

VHK ROBE Vsetín: Žajdlík – Voženílek, Ondračka, Němec, Jenáček, Smetana (A), Říha – Jonák (C), Berzinš, Rob – Sihvonen, Přikryl, Berger – Jenyš, Klhůfek, Klímek – Hořanský, Lichanec, Bláha – Štefka.
HC Dynamo Pardubice "B": Frodl – Nedbal, Hanousek, Chabada, Drtina (A), Kaštánek, Zdráhal (A) – Vildumetz, Kaut (C), Matýs – Zeman, Rákos, Lichtag – Půhoný, Machač, Belluš – Rouha, Rohlík, Kaplan – Kulhánek.

Vsetínští se v začátku utkání drželi v útoku a Pardubice spoléhaly spíš na brejky. To se prokázalo hned ve třetí minutě, kdy hosté zahrozili z přečíslení dva na jednoho. Ani Valaši se na druhé straně ovšem nenechali zahanbit a Frodlovu bránu ohrozil z levého kruhu Jonák a Říha od modré trefil tyč.

I hosté ukázali, že se s nimi musí počítat, když soupeře zavřeli v pásmu a v předbrankovém prostoru nebezpečně operoval Kaplan. Vsetínský brankář měl plné ruce práce, ale jeho spoluhráči se na něj mohli spolehnout. Frodl tolik nebezpečných pokusů řešit nemusel, protože domácí trápila koncovka. Valaši mohli změnit skóre v poslední minutě úvodního dějství, ale Jenyš z dobré pozice v mezikruží orazítkoval pouze břevno.

Druhá třetina nabídla zajímavou první polovinu hlavně díky přesilovým hrám. Jako první se v početní výhodě ocitli hosté a právě v tu chvíli zahrozili Valaši. Jenyš totiž ujel sám na pardubickou branku a zakončil nad pravý beton. Ve své přesilovce se domácí do podobně nebezpečné šance nedostali a za vyrovnaného počtu hráčů čím dál víc hrozili hosté. Ti se postarali také o první branku zápasu, když Ondřej Matýs šťastně tečoval střelu Tomáše Kauta.

Po úvodním gólu střetnutí se objevily také první emoce a hra se začala přiostřovat. V jednu chvíli tak hráli Valaši přesilovou hru čtyři proti třem, čehož střelou do bližšího horního rohu z levého kruhu využil Jan Berger. Obrat měl velmi brzy na hokejce Klhůfek, ale nakonec to byl Jan Štefka, kdo v poslední minutě druhé třetiny našel vyražený kotouč a poslal jej do odkryté brány.

Třetí část utkání začínali hosté v početní výhodě, zatímco na trestné lavici seděl Rob. A podle toho také hra vypadala. Dynamo se hnalo za vyrovnáním, kotouč létal kolem brankové čáry, ale Lichtag s Kautem jej za záda Žajdlíka nedostali. Dobře vypadající přesilovka hostům nevyšla, ale potom přišla chvíle Tomáše Hanouska, který měl na levém kruhu dostatek místa k tomu, aby si našel nejvhodnější střeleckou pozici a zamířil nad pravý beton vsetínského brankáře.

Hru bez větších šancí rozsekl až v 55. minutě Ondřej Smetana. K domácímu bekovi se po souboji za brankou odrazil kotouč a Smetana jej dělovkou poslal na bránu. Jeho pokus se ještě otřel o jednoho z hráčů před brankou a skončil v levém horním rohu pardubické branky. Lapač se mohl radovat. Pojistit tříbodový zisk a také první místo v tabulce mohli Berger s Přikrylem, ale střelu prvního jmenovaného vyrazil Frodl špičkou betonu. Necelé dvě minuty před závěrečnou sirénou to hosté zkusili bez gólamana, ale tento risk jim opětovné vyrovnání nepřinesl. Vsetínští tak ve velké bitvě zvítězili těsně 3:2.

Ohlasy k utkání


Jiří Weintritt (VHK ROBE Vsetín): Myslím si, že Pardubice byly nejlepším týmem, s kterým jsme za poslední dobu hráli. Do karet nám taky nešlo, že jsme inkasovali první gól. Pomohli jsme si přesilovkami a po druhé třetině jsme vedli 2:1, nicméně po hrubé chybě jsme dostali vyrovnávací gól. Naštěstí nám trn z paty opět vytrhl Ondřej Smetana, který má parádní střeleckou formu. Výjimečně jsme vyhráli o jeden gól, ale tři body se počítají.

Václav Baďouček (HC Dynamo Pardubice B): Mně se tento zápas hodnotí velmi těžko, protože jsme podali dost dobrý výkon, bohužel o body jsme se připravili v posledních pěti minutách, kdy jsme se zbytečně nechali vyloučit a měli jsme tam nějakou pasáž, kterou jsme do obrany nezahráli dobře a soupeř je dost zkušený na to, aby zápas otočil a i přes to jsme dostali síly na to, utkání ve třetí třetině vyrovnat, ale nešťastným gólem jsme o body přišli. Musíme pracovat celý zápas, abychom soupeřům takto nedarovali body. Mně se tento zápas hodnotí velmi těžko, protože jsme podali dost dobrý výkon, bohužel o body jsme se připravili v posledních pěti minutách, kdy jsme se zbytečně nechali vyloučit a měli jsme tam nějakou pasáž, kterou jsme do obrany nezahráli dobře a soupeř je dost zkušený na to, aby zápas otočil a i přes to jsme, měli síly na to, utkání ve třetí třetině vyrovnat, ale nešťastným gólem jsme o body přišli. Musíme pracovat celý zápas, abychom soupeřům takto nedarovali body.