Dabingový herec Jiří Prager chtěl vyskočit z okna. Okamžitě ho převezli na psychiatrii!

Známý český dabingový herec Jiří Prager prožil velmi těžké životní období. Nejprve podstoupil operaci srdce, poté obtížně zastavitelné krvácení jícnových varixů a nakonec akutní transplantaci jater. Před posledním zákrokem měl takový respekt a strach, že chtěl vyskočit z okna. Okamžitě byl převezen na psychiatrické oddělení!

Český herec Jiří Prager, který propůjčil svůj hlas hvězdám jako Al Pacino, Danny DeVito nebo Mistr Bean, si prošel velmi těžkým životním obdobím. Snad každý si všiml, že se jeho jméno letos vůbec neobjevilo v titulcích. Důvodem byly vážné zdravotní problémy. Nejpopulárnější dabingový herec musel kvůli vážné nemoci krátce poté podstoupit operaci srdce i transplantaci jater.

,,Měl jsem problémy. Zjistilo se, že volná tekutina v mém břiše a pruhy jsou ve skutečnosti již důsledkem pokročilého onemocnění jater, cirhózy, což je nahromadění vazivové tkáně v játrech, při kterém je funkce jater narušena. Lékař na Karláku mi řekl, že jediným řešením je transplantace. Proto jsem hned skončil v IKEM a podstoupil všechna možná vyšetření,“ popsal svůj zdravotní stav v pořadu 13. komnata.

Další operace se však bál natolik, že plánoval ukončit svůj život skokem z okna. ,,O transplantaci jsem ani moc nepřemýšlel. Celou dobu jsem se v duchu bál o své kočky, které mám doma. Řekl jsem si, že než abych podstoupil nějakou transplantaci a pak byl bez svých koček, raději vyskočím z okna a budu mít klid. Netušil jsem, že je to dost vysoko, a skončil jsem samozřejmě okamžitě na psychiatrii,“ přiznal Prager veřejně, jak uvádí iDnes.

Aby toho nebylo málo, v nemocnici mu praskly jícnové varixy a začal krvácet. ,,Jícnové varixy jsou důsledkem přetlaku, který vzniká v játrech při cirhóze. Měl jsem velké štěstí, že už jsem byl v nemocnici, odvezli mě rovnou na operační sál a snažili se to zastavit. Mému bratrovi tehdy dokonce otevřeně řekli, že tu noc sotva přežiju,“ překvapuje herec svými slovy. Naštěstí se mu podařilo dostat se ze zdravotních problémů a odstěhovat se z Prahy na chalupu do Rabakova, kde má spoustu přátel, o které se může v případě potřeby opřít. Musel sice omezit dabing filmů, ale nyní je opět připraven na svého milovaného Al Pacina.

Zdroje: 13. komnata, iDnes