Hlavní obsah

Anaheim povolal českého gólmana Dostála z farmy

Český hokejový brankář Lukáš Dostál se dočkal poprvé v sezoně pozvánky do prvního týmu Anaheimu z farmy v San Diegu. Z pátečního utkání Ducks při domácí porážce se San Jose 1:6 odstoupil po druhé třetině za stavu 1:4 kvůli nemoci John Gibson a zápas dochytal Anthony Stolarz.

Foto: Profimedia.cz

Anaheim povolal do týmu z farmy českého brankáře Lukáše Dostála

Článek

Dostál v minulé sezoně debutoval v NHL a zasáhl v dresu Ducks do čtyř utkání, v kterých měl průměr 2,98 inkasovaného gólu a úspěšnost 90,7 procenta. V tomto ročníku odchytal na farmě v AHL 20 utkání s průměrem 2,88, úspěšností 91,6 procenta a jednou udržel čisté konto.

Dvaadvacetiletý odchovanec Komety Brno, který získal na letošním mistrovství světa v Tampere a Helsinkách bronz, nastoupil před sezonou za Anaheim v přípravě dvakrát, měl průměr 1,5 inkasované branky a úspěšnost 94,5 procenta.

Za San Diego chytá třetí sezonu a na začátku března jako první český gólman v historii AHL skóroval. Anaheim draftoval Dostála v roce 2018 ve třetím kole na 85. místě. V letech 2019 a 2020 působil v Ilvesu Tampepe, kam odešel z Komety Brno, kde dostal v extralize příležitost jen ve dvou utkáních v sezoně 2018/19.

Na mistrovství světa ve Finsku odchytal účastník jednoho světového šampionátu osmnáctek a dvou MS dvacítek úvodní utkání s Velkou Británií (5:1). Pak už po zranění do turnaje nezasáhl.

Reklama