Čertův švagr. Jan Hartl jako Petr a Ladislav Mrkvička jako čert ve známé pohádce na motivy Boženy Němcové

11. prosinec 2022

Po smrti tatínka je Petrovi krušno. Jeho macecha je zlá a vypočítavá, a proto raději z domu utekl. To ale macecha nechce nechat jen tak. Svého nevlastního syna obviní, že ji okradl. Petr mezitím putuje od jednoho stavení k druhému a hledá službu. Všude ho ale posílají ke všem čertům. A tak mu službu nakonec nabídne opravdu sám Lucifer a Petr ji přijme. Domluví se, že bude přikládat polena pod kotlem a za svoji práci bude bohatě odměněn. Dodrží Lucifer svůj slib?

Osoby a obsazení: Jan Hartl (Petr), Libuše Havelková (teta), Vladimír Bičík (dráb), Antonín Hardt (vrchní), Věra Kubánková (macecha), Marta Malá (devěčka), Zdeněk Kutil (mlynář), Jiří Holý (správce), Ladislav Mrkvička (čert),Ilja Prachař (hospodský), Jiří Práger (Jiřík), Josef Patočka (kníže), Sylva Sequensová (Angelína), Naďa Konvalinková (Adéla), Svatopluk Beneš (komoří), v dalších rolích Jindra Kvardová, Dagmar Weinlichová, Vladimíra Kartousová, Radmila Knechtová
Napsal: František Pavlíček na motivy pohádky Boženy Němcové
Dramaturgie: Eva Košlerová
Hudba: Petr Mandel
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: v roce 1979

Hledáte audiopohádky na dobrou noc zdarma? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo pak zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a pohádky zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související