SuperWoman Kateřina Kněžíková: Backstage focení s Lucií Robinson v Národním divadle

Kateřina Kněžíková pózovala fotografce Lucii Robinson.Fotografie vznikaly v zákulisí Národního divadla.Nálada během focení byla uvolněná a přátelská.Kateřinu Kněžíkovou líčila vizážistka Nikol Kurik.+ 11 fotek+ 12 fotek

Třetí SuperWoman se stala naše nejprogresivnější operní pěvkyně Kateřina Kněžíková. Před aparátem ostřílené fotografky Lucie Robinson stanula v prostředí, které jí je nejbližší, a to v zákulisí Národního divadla. Jak si Kateřina focení užila a proč je podle Lucie právě ona další z výjimečných žen, jejichž osudy se vyplatí dokumentovat?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 12. 12. 2022 18:00

Pro operní pěvkyni Kateřinu Kněžíkovou je Národní divadlo domovskou scénou, proto není divu, že se ji fotografka Lucie Robinson rozhodla pro Lifee.cz zvěčnit právě zde.

Kateřina Kněžíková v zákulisí divadla

"Dnešní focení bylo skutečně ve stylu backstage. Protože dnes je v Národním divadle premiéra, tak na to bylo strašně málo času, málo prostoru a Kateřinu jsme chytali přesně v těch momentkách, kdy je mimo jeviště - když se připravuje, když odpočívá, když si dává kávu," vysvětluje fotografka: "Byly to reálné situace ve skutečné backstage. To, co se děje za oponou v technickém zázemí. Samozřejmě s trochou nadsázky, humoru, flitrů a barev navíc."

 

Zlaté flitry od sourozenců Ponerových

O make-up a vlasy se Kateřině postarala vizážistka Nikol Kurik, která dala vyniknout jejím dlouhým blond kadeřím. Ty jen lehce zvlnila a nechala je rozpuštěné splývat. Také líčení se neslo v tlumených nude odstínech tak, aby vynikla Kněžíkové přirozená krása.

Stylista Jano Kimák se oproti tomu trochu odvázal a půvabnou operní pěvkyni oblékl do modelů od Patrizie Pepe nebo Elisabetty Franchi. Dominantou mezi outfity jsou ovšem zlatavé flitrované šaty od sourozenců Ponerových, které vytvářejí výrazný kontrast k zákulisní tmě, do které se Kateřina za oponou Národního divadla zahalila.

Kateřina Kněžíková očima Lucie Robinson

"Kateřina je SuperWoman úplně ve všem. Když se podíváte na práci, kterou dělá a dělala, jak často cestuje, kolik může mít volného času - a k tomu vychovává dvě děti. Navíc je to úžasná a vtipná žena," poukazuje Lucie Robinson na několik faktorů, které z Kateřiny Kněžíkové dělají SuperWoman.

"Je to neskutečně příjemná osoba, absolutní profesionál, pokaždé ji vidím s úsměvem a pozitivně naladěnou. Nikdy nezkazí žádnou legraci," vysvětluje Lucie, proč ji baví s Kateřinou spolupracovat.

Mám ráda vůni divadla

Pro operní divu to bylo již několikáté focení, které s Lucií Robinson absolvovala. "Pokaždé je to jiné a to mě na tom moc baví. Vždycky jsem nadšená, když mě znovu osloví. Těším se, v jaké nové poloze fotky vymyslí," říká Kateřina Kněžíková a pokračuje:  "Tahle zákoutí v zákulisí mám moc ráda a líbí se mi vůně tohoto divadla."

A jaká by podle ní měla být SuperWoman? "Určitě přirozená, na nic se nehrát, být svá, působit příjemně. Neřekla bych, že to je nějaký složitý koktejl, ale zkrátka by měla vyzařovat pozitivní energii," míní Kateřina a závěrem přidává radu pro ženy, které se SuperWoman touží stát: "Aby si v životě našly místo tak, aby měly pocit, že jsou platné pro společnost a samy pro sebe. Aby si nelhaly. Řekla bych, že přirozené vystupování je klíčem k tomu, aby byl člověk v životě spokojený."

Související články

Další články