Éterická Aurora a elektroničtí Moderat zazáří na Metronome 2023

Éterická Aurora a elektroničtí Moderat zazáří na Metronome 2023

Tisk

Aurora 200Norská bohyně Aurora a němečtí kultovní elektronici Moderat jsou dal-ší senzací nového ročníku Metronome Prague, který se uskuteční 22.–25. 6. 2023 na pražském Výstavišti, a připojují se k francouzským M83 a britským White Lies a Editors. Vánoční limitovaná edice 3 000 vstu-penek za zvýhodněnou cenu je k dostání na metronome.cz a rychle ubývá.

 

Aurora Aksnes se narodila 15. června 1996 v norském Stavangeru. Svou první skladbu „Puppet“ vydala v roce 2012, následovaly písně „Awakening“ a „Under Stars“. První větší ohlas přišel v roce 2015 se skladbou „Runaway“. Přelomový byl následující rok 2016, kdy vyšlo úspěšné debutové album „All My Demons Greeting Me As A Friend“ a Auroře získalo pověst jedné z nejslibnějších evrop-ských umělkyň. V roce 2018 následovalo EP „Infections Of A Different Kind“, na které navázalo album „A Different Kind Of Human“. Zatím poslední deska „The Gods We Can Touch“ vyšla v lednu 2022.

Aurora má na kontě i další významné úspěchy. Svůj jedinečný hlas propůjčila například severnímu větru v písni „Into the Unknown“ z Disneyovky „Ledové království 2“ (Frozen 2), kterou si naživo zazpívala s Idinou Menzel na předá-vání Oscarů. Napsala ústřední píseň pro film „Tajemná zahrada“ s Colinem Fir-them a Julie Walters. Známá je také její spolupráce s The Chemical Brothers. Nenechte si ujít vystoupení této křehké severské bohyně na Metronome Prague 2023, které se nepochybně zařadí mezi vrcholné zážitky.

Moderat je ultimátní elektronická superskupina z Berlína, která během posled-ních dvou dekád definovala zvuk minimalistického techna a proslavila ho po celém světě. Formace vznikla spojením dvou ikon německé elektronické scény – Modeselektor, v němž se sešli Sebastian Szarya s Gernotem Bronsertem, a projektu Apparat, za kterým stojí Sascha Ring. Aktéři budoucího Moderatu se poprvé potkali v roce 2003 a už tehdy vyšly jejich první skladby na EP Auf Kos-ten der Gesundheit (“Na úkor zdraví”), které nastínily směr, jakým se formace bude ubírat. Své debutové album s průlomovým singlem „A New Error“ (“Nová chyba”) vydali v roce 2009.

Druhé album s lakonickým názvem „II“ vyšlo v roce 2013, třetí „III“ je z roku 2016 a zatím poslední deska „MORE D4TA“ spatřila světlo světa v květnu 2022.

Živé koncerty Moderat jsou úžasnou kombinací techna, minimalistických elek-tronických žánrů a dechberoucích vizualizací, nad kterými levituje čistý vokál Saschy Ringa. Nejinak tomu bude i na Metronome Prague 2023.

aurora moderat

„Jsme rádi, že ročník 2023 už připravujeme zas s řádným předstihem tak, jako tomu bylo i dříve. Divákům uděláme radost celou řadou koncertů hudebních hvězd, některých kultovních, některých nových. Chystáme i tuzemské hudební speciály, které se staly již nedílnou součástí hudebního programu Metronome. Taky nám dělají radost diváci, kteří si opět začali kupovat vstupenky s předsti-hem. Aktuální vánoční edice 3 000 kusů zvýhodněných vstupenek dochází již nyní. Garantuji, že se všem příští rok v červnu odvděčíme parádním programem a kvalitním servisem, který k tomu patří,“ říká organizátor David Gaydečka.

Metronome Prague 2023 pokračuje v plné síle a s odhodláním potvrdit své po-stavení nejvýznamnější hudební a umělecké události v Praze, a to za pomoci 8 samostatných scén s více než 50 hudebními projekty čítajícími přes 300 uměl-ců, kteří na nich vystoupí. V žánrově bohatém hudebním programu plném zvučných jmen světové i tuzemské provenience si každý návštěvník bez rozdí-lu věku najde to své.

Již pošesté se bude Metronome Prague konat v areálu Výstaviště Praha, tedy přímo v centru hlavního města. A to je u akce takové velikosti opravdu výji-mečné. Exkluzivní program není zdaleka vším, co nabízí – nebývalý komfort, dostatek míst k sezení, chill-out zóny nebo bohatá gastronomie umocňují cel-kový zážitek a přispívají k maximální spokojenosti návštěvníků.

Prodej vstupenek na nadcházející ročník již byl spuštěn na webu metronome.cz – k dispozici jsou nyní třídenní vstupenky, prodej dalších kategorií a vstupenek na Metronome Warm Up bude zahájen později.

„Metronome Prague – Music and Arts Fair“ je čtyřdenní hudební a umělecká událost, která poskytuje návštěvníkům unikátní zážitky přímo v centru Prahy. O neustále rostoucí prestiži doma i v zahraničí svědčí řada světových hvězd, které na akci vystoupily: Nick Cave, Underworld, Kraftwerk, Primal Scream, Li-am Gallagher, Morcheeba, Sting, Iggy Pop, Foals, Chemical Brothers, Kasabian, Tom Odell, Ella Eyre, David Byrne, John Cale, Massive Attack a další. Z tuzemské scény se zde představili mimo jiné Alice s Danem Bártou, Lenny, Prago Union nebo Redzed, Ohm Square, Floex, Ille, Tata Bojs, David Koller s Katarzií či skupina Mig 21 s Orchestrem a Sborem Národního divadla v Praze. Na minulý ročník zavítalo rekordních 22 000 návštěvníků.

Zdroj foto: Xin Li

Více informací: www.metronome.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Turistický seriál: Zámek Sychrov

Sychrov 200Milí čtenáři, prázdniny se již chýlí ke konci a s nimi končí i náš turistický seriál v němž jsme nahlíželi pod pokličku různých turistických cílů. Seznámili jsme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podívali jsme se na zoubek strašidlům ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Klíč: Minulost jedné ženy skrývá klíč k budoucnosti druhé

Kathryn HughesováPokud máte chuť na pořádnou dávku romantiky a chcete si i poplakat, přečtěte si spletitý příběh s názvem Klíč. Právě tento román postupně odemyká dveře, za kterými se nachází dávné tajemstv...

Divadlo

Ve zlínském divadle začali zkoušet Šakalí léta

sakali leta 200Datum premiéry nikdo nezná, přesto začali zkoušet! Po čase se do Městského divadla Zlín vrátil režisér Dodo Gombár (Zvlčení, Mezi nebem a ženou, Žítkovské bohyně, Baťa Tomáš, živý a další) a pustili se do příprav hudební komedie Šakalí lét...

Film

JAK VNIKNOUT DO OBECNÉ PSYCHOLOGIE

ucebnice obecne psychologie perexAlena Plháková hned na počátku své knihy UČEBNICE OBECNÉ PSYCHOLOGIE píše:  „Přála jsem si dokázat, že pověst obecné psychologie coby nudného předmětu je neoprávněná.“  A podařilo se jí to, neboť její kn...