Středa , 22. 05. 2024

Monika

Kouzelný vánoční playlist: 8 písniček, které v něm nesmí chybět

Někdo si o Vánocích libuje v koledách a tradičních českých svátečních písničkách, někdo se zase nemůže nabažit zahraniční tvorby. Hudba zkrátka v předvánočním období nesmí scházet, a to zejména při pečení cukroví, balení dárků, strojení stromečku či zdobení bytu. A pro příznivce vánoční hudby tu máme výběr nestárnoucích songů, u kterých se během zimních svátků vyplatí otočit volume doprava.
vánoční playlist
Které nestárnoucí songy musí obsahovat ten pravý vánoční playlist?

13. 12. 2022

13. 12. 2022

Vánočních songů je samozřejmě celá řada – od českých a zahraničních interpretů, od klasické hudby až po tu moderní. Samotný výběr byl tedy docela těžký a vyjmenovat tady úplně všechny, je naprosto nemožné. A právě proto jsme vsadili na klasiku, která v našich srdcích jen tak nezestárne. Jaké singly musí obsahovat váš vánoční playlist?

Wham! – Last Christmas

Tahle písnička je pro většinu z nás naprosto bezkonkurenční, přičemž často se rozeznívá ze všech možných rádií. Vánoce bez tohoto songu by snad nemohly ani začít, a nejenže je nádherně melodický, čímž dokresluje atmosféru zasněžených Vánoc, je také luxusně zazpívaný legendárním Georgem Michaelem.

Wham! – Last Christmas

Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

O Vánocích máme velkou slabost také pro nestárnoucí song od Mariah Carey, který byl před lety napsaný až bleskovou rychlostí. To však nebylo na škodu, ba naopak – několikrát se totiž zapsal do knihy rekordů a i po letech patří k nejhranějším vánočním singlům.

Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

Melanie Thornton – Wonderful dream 

A máme tady další song, který nesmí ve vánočním playlistu chybět, nazpívaný bohužel již zesnulou Melanie Thornton, která měla hlas od boha. Zanechala tu po sobě emotivní a krásnou písničku, která už po prvních tónech zažehne vánoční pocity. A možná ne nadarmo byla součástí reklamy na Coca-Colu.

Melanie Thornton – Wonderful Dream (Holidays Are Coming)

Chris Rea – Driving home for Christmas

Do našich srdcí se také zapsala písnička od muzikanta Chrise Rey, který vždy uměl (a umí) nazpívat songy tak, až se nám z nich podlamují kolena. Perfektní song nazpíval i před lety na Vánoce a nutno uznat, že inspiraci pro jeho text našel ve vlastní zkušenosti. Napadla ho v době, kdy o svátcích spěchal za svou ženou domů a viděl kolem sebe sklíčené lidi v kolonách toužící se zavčas dopravit k rodinnému krbu.

K TÉMATU  Zasněžené perníčkové muffiny s kandovaným ovocem
Chris Rea – Driving Home For Christmas

Dean Martin – Let it snow!

Ačkoli takhle písnička byla napsaná už v roce 1945 a původně ji nazpíval Vaughn Monroe, proslavil ji nejvíc až Dean Martin (přestože se song dočkal mnoha předělávek). Každopádně takhle verze je prostě peckou i přesto, kolik jí je let. A možná v tom se skrývá její tajemství – ten pocit tradice, určité nostalgie a obyčejnosti minulých Vánoc prostě mají něco do sebe.

Dean Martin – Let It Snow!

Billy Mack – Christmas Is All Around

A pro rockovější duše máme tady singl Christmas Is All Around z filmu Láska nebeská, kterého se chopila fiktivní postava Billy Mack (hraje Billy Nighy). Přestože ji nazpíval se špetkou drzosti a provokace (ostatně stačí mrknout na videoklip), tohle je každopádně něco, co nás baví a bavit vždycky bude.

Bryan Adams – Christmas Time

Vánoční playlist určitě musíme obsahovat i song od Bryana Adamse Christmas time, který pochází z uceleného vánočního LP. Není žádných pochyb o tom, že Bryan dokáže fantasticky psát a skládat singly, a tenhle vánoční to jen směle potvrzuje.

Bryan Adams – Christmas Time

Céline Dion – Happy Xmas (War Is Over)

Sametově jemný, neskutečně něžný až éterický hlas zpěvačky Céline Dion prostě milujeme. A stejně, jako dokonale nazpívala ústřední song k filmu Titanic, bravurně podala i ryze sváteční písničku Happy Xmas (War Is Over), která vás už od prvních tónů navede na pravou vánoční idylku. And so this is Christmas…

Máte nějaký svůj oblíbený song, který vždy musí obsahovat váš vánoční playlist? Pochlubte se nám v komentářích.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Znáte příběh vánočního hitu All I Want for Christmas Is You? Ročně Mariah vydělá balík

Kam na vánoční trhy? Podívejte se na ta nejkouzelnější místa

Zdroje článku:
https://www.timeout.com/music/best-christmas-songs
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Poslední dny před Štědrým dnem! Sobota bude nejspíš ve znamení úklidu, i tak byste si ale měly najít čas na odpočinek. Zlatá neděle je pak den pro nákup těch úplně posledních chybějících dárků. Horoskop krásy a duševního zdraví od astroložky Nadi Šmídové vám napoví, co vás může o víkendu potkat.
Kamení v obývacím pokoji nevyjde nejlevněji, ale svojí práci v interiéru udělá i dekorativní obložení stěn. Sádrokartonové desky dokonale kopírují nejrůznější povrchy, ale kromě upraveného dřeva se dá využít i dřevo z palet. A výsledek vypadá výborně! Na výběr jsou nejrůznější vzhledy a materiály.
Koberec, nebo lino? Tradiční otázka, kterou si pokládá každý při rekonstrukci, nebo stavbě nového bydlení. Podlahy mohou určovat charakter místnosti, pokud jsou tedy zvoleny správně. Jak koberec, tak lino mají své klady a zápory, takže stojí za to udělat nějaký průzkum a porovnat podlahy, abyste našli to nejlepší.
Ruku na srdce, které z vás mají kosmetickou taštičku narvanou k prasknutí? Skutečně tam potřebujete mít vše, i když nejde pořádně zapnout? A už jste slyšely o balení, které je určené na cesty? Ušetřete svou taštičku a inspirujte se tipy, díky nimž budete připravené vždy a všude.
Chcete zbytek teplých dní prožít na maximum? Chcete, aby si vaše děti z letošního léta odnesly co nejvíce nezapomenutelných zážitků? V takovém případě byste měli podniknout nějaký výlet nebo dovolenou. Teplé počasí ještě není u konce.
Ráda se vydáváte na pěší výlety do lesů, na horské hřebeny nebo podél řek? Milujete ten den, kdy máte čas jen sama pro sebe a věnujete ho pohybu a dlouhému rozjímání v přírodě? Nebo raději chodíte na procházky ve dvou? Poznejte ty nekrásnější pěší trasy, které tu máme.
Plesová sezóna je tu! Jaká událost čeká právě vás? Při výběru šatů a doplňků záleží na akci, na kterou se zrovna chystáte. Není ples jako ples. Vždy sledujte nejen dress code, ale také současné trendy. Co si letos můžete dovolit?
Bolesti zad mají mnoho podob. Mohou se lišit intenzitou a dobou trvání, a zejména příčinou. Vždy se jedná o problém, který je souborem individuálních, psychosomatických a pracovních stereotypů. Jednou z psychosomatických a častých příčin bolesti je stres.
Většina z nás si určitě ještě pamatuje na studentská léta, kdy se v hodinách biologie učilo rozdělení pohlavních hormonů na ženské a mužské. Ačkoliv je testosteron považován za mužský pohlavní hormon, má své čestné místo i v ženském těle. Víte, proč?
To, že je nutné dodržovat pitný režim, to je každému známý fakt. Že čistá voda je nejprospěšnější tekutinou, to je taktéž zcela každému jasné. Jenže pití pouhé čiré vody, to člověku může zevšednět a začne vymýšlet způsoby, jakými si hydrataci ozvláštnit.
Ve světě kosmetiky najdeme celou spoustu zajímavých produktů. Zatímco některé jenom oživí naši unavenou pleť, jiné toho umí daleko víc. Mluvíme kupříkladu o ricinovém oleji, který je tím, co ženě nesmí chybět v koupelně.
Hudba. Pro někoho smysl života, pro někoho příjemné povzbuzení během dne a pro jiného ideální hnací motor pro konkrétní činnost. Ne nadarmo se říká, že svět vidíme podle toho, jakou hudbu posloucháme. Naše oblíbené žánry mnohdy zrcadlí naši osobnost. Zároveň je to pro nás mnohdy v těch nejtěžších a nejnáročnějších okamžicích ten nejlepší parťák, jakého si jen můžeme přát. Hudba ale může efektivně posloužit pro naši práci, rozvoj osobnosti nebo daleko více - může nám pomoci najít samu sebe.

Výběr článků

Retro nábytek je v módě a vintage je stále skloňované slovo. Retro nábytek má své kouzlo, které nás přenese do jiných časů. Uvažovali jste ale i o kouzlu retro zvuku?
I když svou matraci pravidelně udržujete v dobrém stavu, je nutné ji občas i hloubkově vyčistit. Je známo, že spánkem trávíme třetinu svého života, takže byste měli svůj spací prostor udržovat opravdu čistý a voňavý, abyste si dopřáli skvělou noc. Přinášíme vám tipy, jak svou matraci opravdu skvěle vyčistit krok za krokem.
Podzim se hlásí o slovo a pro všechny milovníky zeleně to znamená jediné - je třeba začít rostlinky pomalu připravovat na období odpočinku, vegetační klid totiž začíná na podzim a končí až na jaře. Zatím se ale nemusíte úplně plašit, a pokud chcete mít ještě nějakou chvilku krásně zelený a rozkvetlý balkon, můžete ho mít. Které květiny nebo bylinky přežijí i chladnější počasí?

Nepřehlédněte

Venku klesly teploty. To je nejvyšší čas udělat si úklid v šatníku. I vánoční svátky mohou být dobrým časem pro zbavení se nepotřebného oblečení. To ostatní počká pěkně na jaro.
Koronavirus decimuje naši populaci ve velkém. Denně se zveřejňují statistiky nakažených, vyléčených i těch, kteří svůj boj prohráli. Kromě jeho negativních dopadů na tělo se také stále častěji mluví o vlivu na psychiku. Čím déle pandemie a s ní spojené zákazy platí, tím více lidí upadá do deprese a zažívá stavy úzkosti.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek