Češky jdou opět do boje! Na programu je švédská zastávka Turnaje pěti zemí

Foto: Facebook Česká hokejová reprezentace žen

(ÄNGELHOLM, od našeho zpravodaje) Ženská hokejová reprezentace vstupuje do další akce v rámci Euro Hockey Tour. Ve švédském Helsingborgu se už v úterý od 12 hodin postaví proti Švýcarkám. Na Češky čeká náročný program, během pěti dnů odehrají čtyři utkání.

Český tým tentokrát postihly problémy při cestování. Od ranních hodin se rušily a odkládaly lety kvůli nízkým teplotám a hustému sněžení. Výprava dorazila do Ängelholmu až ve večerních hodinách a nestihla tak absolvovat plánovaný trénink. To ale ambiciózní tým pod vedením kanadské trenérky MacLeodové nezastaví.

Hlavním dějištěm švédského Turnaje pěti zemí je Ängelholm, kde sídlí i loňský vítěz CHL Rögle BK. Tamní ledová plocha je však příliš vytížená. Z toho důvodu Češky odehrají dva zápasy v nedalekém městě Helsingborg.

Národní tým odjel do Švédska s četnými změnami oproti minulému turnaji. Kvůli zranění se opět nemohla dostavit česká brankářská jednička Klára Peslarová. Místo ní tak dostala pozvánku Blanka Škodová, která nastupuje v americké univerzitní soutěži NCAA.

V zadních řadách letos poprvé reprezentační dres oblékne Adéla Jůzková a Klára Seroiszková. Defenziva bude tradičně spoléhat na ověřené stálice v podobě Daniely Pejšové či Anetě Tejralové.

Ofenzivu budou táhnout Alena Mills, Klára Hymlárová, Natálie Mlýnková a další. Vedle nich ale budou sbírat další zkušenosti i mladé naděje Lucie Gruntová, Hana Haasová či Anna Kalová.

Program turnaje odstartuje v úterý, kdy české hokejistky nastoupí proti Švýcarsku. Pak následují zápasy proti Finsku a Německu, v pátek budou mít den volna a celý turnaj uzavře sobotní duel proti domácímu výběru Švédska.

Ženské reprezentaci se na minulém turnaji ve Finsku dařilo. Nejprve zvítězily nad Švédkami 3:0, poradily si i se Švýcarkami a jedinou prohru zaznamenaly právě s domácím výběrem.

Zápasy můžete živě sledovat na Hokejka TV.

Nominace na Turnaj pěti zemí ve Švédsku

Brankářky:
Blanka Škodová (University of Minnesota-Duluth, NCAA), Viktorie Švejdová (SDE Hockey, Švédsko).

Obránkyně:
Sára Čajanová (Brynäs IF, Švédsko), Adéla Jůzková (Södertälje SK, Švédsko), Daniela Pejšová (Lulea HF, Švédsko), Tereza Radová (Leksand IF, Švédsko), Klára Seroiszková (HV71, Švédsko), Aneta Tejralová (Boston Pride, PHF), Andrea Trnková (HC Spartak Choceň).

Útočnice:
Natálie Mlýnková, Kristýna Pátková (obě University of Vermont, NCAA), Lucie Gruntová (HC Dračice Karlovy Vary), Hana Haasová (Leksand IF, Švédsko), Klára Hymlárová (St. Cloud State University, NCAA), Anna Kalová (Rovaniemen Kiekko, Finsko), Alena Mills (Brynäs IF, Švédsko), Natálie Mlýnková, Noemi Neubauerová (Providence College, NCAA), Kristýna Pátková, Michaela Pejzlová (IFK Helsinky, Finsko), Vendula Přibylová (MODO Hockey, Švédsko), Agáta Sarnovská (AIK Stockholm, Švédsko), Tereza Vanišová (Toronto Six, PHF).

Realizační tým:

Manažerka týmu: Tereza Sadilová.
Hlavní trenérka: Carla MacLeodová.
Asistent trenérky: Jakub Peslar.
Trenér brankářů: Pavel Liehman.
Videotrenérka: Cassea Scholsová.
Fyzioterapeut: Tomáš Kučera.
Lékařka: Martina Kučerová.
Kustodi: Karolína Kovářová a Marcel Krejsa.

Program Turnaje pěti zemí ve Švédsku

Úterý 13. prosince:
12:00 Česko – Švýcarsko (v Helsingborgu)
18:00 Švédsko – Německo

Středa 14. prosince:
13:00 Švédsko – Švýcarsko
17:00 Finsko – Česko (v Ängelholmu)

Čtvrtek 15. prosince:
12:00 Německo – Česko (v Helsingborgu)
18:00 Švýcarsko – Finsko

Pátek 16. prosince:
13:00 Švýcarsko – Německo
17:00 Švédsko – Finsko

Sobota 17. prosince:
12:00 Německo – Finsko
16:00 Švédsko – Česko (v Ängelholmu)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz