Jste zde


Sheleana Aiyana: Staň se tou pravou
RenataP

Víte, že se to jmenuje "kruh sebeopouštění?" Ta hrůza, kterou sobě děláme ve chvíli, kdy nás minulost, nejčastěji dětství zranilo natolik, že jsme k sobě ztratili úctu. A je to problém, který stojí i za tím, že si neumíme najít toho správného partnera. 

 

Kde nejsou základy, tam nelze vybudovat dům - napadalo mne při čtení této knihy častokrát.

A oprava rozbořených nebo neexistujících základů může být práce na roky.
A první cihličkou může být i třeba zdánlivá hloupost, kterou jsem si vzala z praktických částí knihy a která mi přišla nejkrásnější.

A velmi účinná, v praxi mne to pak velmi překvapilo: udělat si rande sami se sebou.

Většina neúspěchů ve vztazích je dána tím, že naši pozornost poutají lidé, kteří jsou také zranění a kteří také hledají nás pro to, aby své rány nevědomě rozrývali. A tak jsou vztahy plné dramat. Je to téma, které vás zaujalo?

Pak máte možnost v sobě všechno urovnat tak, že vás zaujme i urovnaný partner.

 

„Emocionální a psychologická zranění v raném věku jsou původci zraněného vnitřního dítěte. Jestliže jsme vyrůstali odpojení od svých emocí, může pro nás být těžké důvěřovat lidem, žádat o pomoc či ji přijímat nebo dát najevo zranitelnost ze strachu, že budeme odmítnuti. Můžeme opustit sami sebe a spokojit se s něčím menším, než za co stojíme, abychom vyplnili prázdnotu, nebo zaujmout místo pečovatele z minulosti, který byl velmi kritický, a dál sami sebe ponižovat a srážet.“

 

„Vzpomeňte si, jak vás naučili být zticha, potlačit svou sílu a snažit se zavděčit. Možná vám říkali, že  jsme problematičtí, přecitlivělí, příliš hluční nebo zase příliš plaší; možná jste některé tyto nálepky přijali jako skutečnou součást své identity. Přijde čas, kdy se musíme s upřímností podívat na svůj vnitřní dialog a odstranit všechen ten ruch, abychom zosobnili své dary světu.“

 

Tyto dvě malé ukázky nás jsou velmi zraňující, že?

Pokud s vámi souzní, mohu jen tiše říct - běžte a přečtete si tuto knihu. Maličko mi připomíná například Otevři se lásce (Synergie), ale ta je více praktická, je to vyloženě návod na tuším tři měsíce sebe oprav. Ale tady máte laskavější tón, emotivní vyprávění ze života autorky, její myšlenkové pochody, její stopky a tlusté čáry, které musela chtě nechtě udělat. A jak tvořila svůj program pro sebe uzdravení podobně zraňovaných žen.
Aby pak šly a viděly na svých cestách nezraněné a zdravé muže. Pro zdravé vztahy. 

Kniha je psaná velmi důrazně, leč laskavě. Je krásně graficky zpracovaná, přehledná, návodná. Snadno si vyhledáte to, co potřebujete.

A dá se i říci, že kdekoliv ji otevřete, tam najdete něco přínosného.

O autorce: Sheeleana Aiyana je zakladatelkou Rising Woman, více než třímilionové komunity čtenářek. Párová terapie, zděděná traumata, rodinné systémy, vědomé vztahy, somatická léčba a rostlinná terapie se prolíná její prací, pohlíží na vztahy jako na duchovní cestu. Žije se svým manželem na ostrově xwenen´eč v Britské Kolumbii. Prošla obtížným dětstvím s týranou matkou, sama byla vystavena nejrůznějším formám násilí a vydala se cestou individuálního procesu, jak být zase doma ve svém těle i duši a o tyto zkušenosti se v knize zaměřené na vztahy (k lidem i sobě) dělí.

Knihu vydalo nakladatelství Alferia, https://www.alferia.cz/stan-se-tou-pravou/




Hodnocení článku:

Hodnocení: 
0
Zatím nehodnoceno

RenataP

Zaměření: Nevyplněno

Kontakt: Nevyplněno

Web: Nevyplněno

Telefon: Nevyplněno



Další články autora
více