Hlavní obsah

Budějovice hladce postoupily do play off Poháru CEV

Volejbalisté Českých Budějovic postoupili do play off Poháru CEV. V úterním osmifinále vyřadili švýcarský Schönenwerd, který dnes na domácí palubovce porazili 3:2 na sety. O účast ve čtvrtfinále se utkají s jiným švýcarským klubem Amriswil, nebo s belgickým Maaseikem. V tomto souboji se bude odveta hrát ve středu, první zápas vyhrál Maaseik ve Švýcarsku 3:2.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Radost volejbalistů Jihostroje při utkání s Schönenwerdem.

Článek

Jihočeši si ze Švýcarska přivezli ještě lepší výchozí pozici, protože Schönenwerd porazili 3:1. K postupu jim proto stačilo získat dva sety. První dějství ale patřilo hostům, kteří vyhráli 25:22. Ve druhé sadě Jihočeši zlepšili přihrávku a naopak sami více škodili servisem, což jim přineslo výhru 25:21. Postup si zajistili už ve třetím setu, který ovládli díky sedmibodové sérii od stavu 18:18.

Trenér Jihostroje Vojtěch Zach za rozhodnutého stavu výrazně obměnil sestavu. V novém složení jeho svěřenci sice prohráli čtvrtý set 18:25, ale rozhodující tie-break získali v poměru 15:10. Nejproduktivnějším hráčem domácích byl se čtrnácti body smečař Martin Licek, i když odehrál jen první tři sety.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Michal Kriško z Jihostroje obstřeluje dvojblok Schönenwerdu.

"Čekal jsem, že to bude těžší než v prvním zápase, soupeř neměl co ztratit. Byl hodně odvážný na servisu, který mu šel daleko lépe než nám. Jsem moc rád za vítězství a postup, každé vítězství v mezinárodní soutěži je ceněné a podepisuje se na dobrém jménu českého volejbalu," řekl trenér Zach.

Play off Poháru CEV je mezifází mezi osmifinále a čtvrtfinále. Vzejdou z něj čtyři postupující, kteří se ve čtvrtfinále utkají s vyřazenými týmy ze třetích míst základních skupin Ligy mistrů. Mezi nimi může být i Karlovarsko, které společně s Jihostrojem zůstalo jako jediné z českých mužských klubů v tomto ročníku evropských pohárů.

Odveta osmifinále Poháru CEV volejbalistů
Jihostroj České Budějovice - Schönenwerd (Švýc.) 3:2 (-22, 21, 18, -18, 10)
Nejvíce bodů: Licek 14, M. Kriško 13, Stoilovič a Polák po 11 - Jayalath 16, Ulrich 15, Taylor-Parks 11. První zápas 3:1, postoupily České Budějovice.

Reklama