RPM Spoje Praha poslaly I. ČLTK do předkola a zahrají si o finále

13. 12. 2022, 22:12
Aktuality 0
TENISOVÁ EXTRALIGA - RPM Spoje porazil v semifinálové skupině extraligy smíšených družstev pražského rivala I. ČLTK 5-2 a ve středu se utká v přímém souboji o postup do finále s dalším městským konkurentem Spartou. V prostějovské skupině Přerov zvítězil jasně 5-1 nad Pardubicemi.

Výběr Spojů postoupil do pražské skupiny v hlavní soutěži z předkola, v němž v neděli vyřadil Most. V úvodu dnešního derby sice Jesika Malečková nestačila na Nikolu Bartůňkovou, v následujících pěti dvouhrách ale skóre otočili Matěj Vocel, Petr Nouza, Nizozemec Matwe Middelkoop, Američan Toby Kodat a Ruska Jekatěrina Alexandrovová.

I.ČLTK Praha se dnes musel obejít bez zdravotně indisponovaných Markéty Vondroušové, Karolíny Muchové, Jonáše Forejtka či Andrewa Paulsona. Příští ročník bude zahajovat už v předkole.

Ve druhé skupině mají nakročeno do finále úřadující šampioni z Prostějova, kteří v pondělí porazili Přerov a tentokrát měli volno. Rekordmani soutěže útočí na devatenáctý titul a ve středu budou potvrzovat postup proti pardubickým účastníkům předkola.

Finále se uskuteční 16. prosince v Říčanech u Prahy.

• TENISOVÁ EXTRALIGA 2022 •
úterní výsledky (13. 12. 2022)
RPM Praha - I. ČLTK Praha 5:2

Malečková - Bartůňková 3:6, 6:7, Middelkoop (Niz.) - Petr 6:3, 6:4, Alexandrovová (Rus.) - Martincová 4:6, 6:4, 6:3, Vocel - Barnat 6:2, 6:4, Nouza - Marterer (Něm.) 7:6, 6:3, Kodat (USA) - Žuk (Pol.) 6:7, 6:2, 6:3, Malečková, Kolodziejová - Bartůňková, Martincová 6:3, skreč Malečková, Kolodziejová.

Přerov - Pardubice 5:1

Horák - Jaloviec 3:6, 4:6, Šramková (SR) - Slaměníková 6:1, 6:2, Nejedlý - Kratochvíl 6:2, 6:0, Nosková - Wasserbauerová 6:0, 6:0, Horanský (SR) - Vlkovský 6:2, 6:0, Kovalík - Kellovský 6:2, 2:6, 6:2.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist