Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Filip Pešán už netrénuje švýcarské Ajoie. Tým prohrál třináctkrát v řadě

Jako trenér a sportovní ředitel Bílých Tygrů si udělal jméno, jenže od té doby se Filipu Pešánovi příliš nedaří. Po konci u reprezentace se vydal na první zahraniční angažmá ve švýcarském Ajoie, kde po nadějném startu přišlo třináct porážek v řadě a předčasný konec.

„Bylo pro nás těžké udělat takové rozhodnutí, ale sportovní situace týmu a výkony posledních týdnů byly rozhodující," vysvětlil na klubovém webu Julien Vauclair.

Ajoie přitom patřilo k outsiderům švýcarské nejvyšší soutěže, loni nesestoupilo jen kvůli tomu, že se z ligy nesestupovalo vůbec. Bylo tak jasné, že tým bude mít záchranářské starosti. Přitom úvod soutěže byl celkem dobrý, v úvodních šesti kolech Ajoie třikrát vyhrálo. Jenže v následujících čtyřiadvaceti zápasech vyhrálo jen dvakrát, aktuální šňůra proher už je na čísle třináct.

A tak přišel řez a konec libereckého trenéra. Tým povede právě sportovní ředitel klubu Julien Vauclair. V týmu ale nadále zůstává Martin Bakoš, který má také libereckou historii, vždyť vstřelil zlatý gól v mistrovské sezoně Liberce. Do Ajoie ho přivedl právě Pešán a Bakoš nyní prodloužil smlouvu do konce sezony. Za švýcarský tým dosud odehrál 19 utkání a připsal si 13 kanadských bodů. „Jsem velmi rád, že zůstávám v Ajoie. S rodinou se zde cítíme velmi dobře. Budu nadále tvrdě pracovat a přinášet týmu a našim příznivcům maximum,“ uvedl.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Ajoie

Štítky hokej, pešán, ajoie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filip Pešán už netrénuje švýcarské Ajoie. Tým prohrál třináctkrát v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.