Obří investice do nemocnic! Vedení Krajské zdravotní se pochlubilo letošními úspěchy a představilo plány do budoucna
MUDr. Ondřej Štěrba. Foto: KZ
Most

Ústecký kraj - Slavnostní setkání zástupců vedení Krajské zdravotní (KZ), se zástupci Ústeckého kraje se uskutečnilo v pátek 9. prosince na zámečku Větruše v Ústí nad Labem. Předseda představenstva KZ MUDr. Ondřej Štěrba na něm spolu s místopředsedou představenstva MUDr. Leošem Vysoudilem, MBA, generálním ředitelem MUDr. Petrem Malým, MBA, a náměstkem pro ekonomické řízení a controlling Ing. Luďkem Rücklem prezentovali aktuální situaci ve společnosti, zhodnocení letošního roku a plány do budoucna.

Za vedení Ústeckého kraje nechyběl hejtman Ing. Jan Schiller. Dále se pracovně společenského setkání zúčastnil například radní pro oblast zdravotnictví Ing. Radim Laibl, radní pro oblast finanční Ing. Jan Růžička či předseda výboru pro zdravotnictví Mgr. Bc. Milan Rychtařík.

Realizace významných staveb KZ prezentoval předseda představenstva MUDr. Ondřej Štěrba. „Všechny investiční akce jsou pro nás zásadní a důležité, ale nejklíčovějším investičním strategickým počinem je aktuálně pavilon s operačními sály, odděleními JIP a standardními lůžkovými odděleními včetně umístění kardiochirurgie v Ústí nad Labem, kde nehrozí žádná kolize v termínech, vše probíhá dobře a termín dokončení k 20. prosinci příštího roku je opravdu reálný,“ zhodnotil předseda představenstva, který se ve své prezentaci věnoval také dostavbě pavilonů v Chomutově a Děčíně, modernizaci gynekologicko-porodnického oddělení v Teplicích či rekonstrukci psychiatrického pavilonu v Ústí nad Labem.

Generální ředitel KZ MUDr. Petr Malý, MBA, prezentoval generely, tedy výhled do budoucnosti jednotlivých nemocnic. „V nemocnicích v minulosti vznikaly obrovské stavby, ale nikdo nevěděl, jak na stavby navázat dál. Znát budoucnost je dobré i proto, abychom měli vizi budoucího stavebního a zdravotního rozvoje nemocnic. Generely nejsou jen o budovách, jedná se o potřeby elektrické energie, vytápění a další. V současnosti jsou generely hotové v Chomutově, Mostě, Děčíně a Teplicích. Rozpracovaný je generel ústecké Masarykovy nemocnice, v řešení je již i generel Nemocnice Rumburk. Práce na generelu Nemocnice Litoměřice nás čekají v březnu příštího roku,“ vysvětlil generální ředitel, který v prezentaci představil také vizualizaci parkovacího domu v areálu Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

Koncepci rozvoje zdravotní péče nastínil místopředseda představenstva KZ MUDr. Leoš Vysoudil, MBA. „Co se týká priorit rozvoje, tak samozřejmě chceme zachovat a rozvíjet stávající rozsah zdravotní péče. Krajská zdravotní v tuto chvíli nemá ambice na to, aby nějaká oddělení rušila či zavírala. Chceme ale také hledat nové příležitosti. Jendou z nich je jednodenní chirurgie, kterou bychom měli spustit v průběhu příštího roku,“ uvedl místopředseda představenstva, který v prezentaci mimo jiné zmínil také možnost zřízení rekonstrukční a plastické chirurgie v Ústí nad Labem, plán na výstavbu pavilonu pro matku a dítě, a shrnul učiněné kroky vedoucí k poskytování jednotné zdravotní péče a jednotné zdravotnické dokumentace.

Ekonomickou situaci následně zhodnotil Ing. Luděk Rückl, náměstek pro ekonomické řízení a controlling KZ. „Krajská zdravotní nebyla primárně založena za účelem zisku, ale kvůli zabezpečení poskytování zdravotních služeb v regionu, přesto považujeme za naprosto nezbytné, aby její hospodaření bylo minimálně vyrovnané, stabilní, aby se mohla do budoucna rozvíjet nejen z hlediska stávajících oborů, ale případně i rozšiřovat strukturu péče a poskytovaných zdravotních služeb,“ připomněl v úvodu své prezentace Ing. Rückl, který následně podrobně rozebral hospodaření společnosti a jednotlivé finanční ukazatele.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru