Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 29. května 2024  |  Svátek má Maxim
Bez reklam

V Brně sbírali ze země zakrváceného epileptika. Při záchvatu si rozbil hlavu

Svědky dramatické podívané se stali lidé v Brně, kde se do nesnází dostal dvaadvacetiletý muž. Mladík se z ničeho před zraky kolemjdoucích svalil na zem, chvěl se a krvácel z hlavy, do níž se udeřil při pádu. Zraněnému nakonec pomohli přivolaní strážníci.

K případu došlo v pondělí odpoledne v brněnské městské části Žabovřesky v tamější Záhřebské ulici. Na linku 156 zavolal rozrušený muž, který popisoval operátorovi, jak se na zem svalil procházející mladík. Rozbil si přitom hlavu, navíc se svíjel ve svalových křečí. Na místo proto putovali strážníci, kteří si věděli zdravotními komplikacemi mladíka rady. 

Hlídka městské policie mladému muži poskytla první pomoc. Ke zraněnému vyjeli také zdravotníci, kteří vzápětí potvrdili, že muž prodělal epileptický záchvat,“ sdělil mluvčí Městské policie Brno Pavel Šoba.

Podle strážníků se epileptikův stav po zásahu hlídky a zdravotníků zlepšit natolik, že nakonec neputoval ani do nemocnice. „Po jejich prvotním ošetření se stav muže stabilizoval, a tak se celá situace obešla bez hospitalizace,“ dodal Šoba.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Strážníci, Epilepsie, Nemoc, Záchvat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně sbírali ze země zakrváceného epileptika. Při záchvatu si rozbil hlavu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.