Hymlárová: Vysoká výhra? Není tak důležitá. Hlavní je, že se zlepšujeme

Klára Hymlárová | Foto: Libor Novák

15. prosince 2022, 18:21

Libor Novák

(HELSINGBORG, od našeho zpravodaje) Konečně to vyšlo! České hokejistky vybojovaly ve čtvrtek po poledni první výhru na Turnaji pěti zemí ve Švédsku. Lvice si hravě poradily s Němkami, kterým nasázely čtyři branky. Hlavní postavou zápasu byla rozhodně Klára Hymlárová, která vstřelila gól a na další dva přihrála.

„Do utkání jsme hlavně vstoupily daleko lépe než minule,” vyzdvihovala Hymlárová dobrý úvod zápasu. Už od prvních minut totiž bylo jasné, kdo bude udávat tempo hry.

Češky měly výraznou herní převahu. Své soupeřky svíraly před brankou a kolem německé gólmanky Abstreiterové létal jeden kotouč za druhým. „První třetina byla klíčová. Vstřelily jsme nějaké góly a pak se nám hrálo daleko lépe. Snažily jsme se držet pokynů, které nám Carla dala a vyšlo to,” povídala šťastná Hymlarová před kamerou.

Po úvodních gólech lvice zápas s přehledem kontrolovaly. Němky vůbec nepouštěly do nebezpečných situací a samy si vytvářely jednu šanci vedle druhé. Olympiarinken arénou několikrát zazněla i tyč a německé hokejistky mohou děkovat právě brankové konstrukci (a velmi dobře chytající Abstreiterové), že neprohrály ještě větším rozdílem.

„První třetina byla klíčová. Vstřelily jsme nějaké góly a pak se nám hrálo daleko lépe."

Hymlárová zvyšovala po skvěle sehrané přesilové hře na 3:0 a zapsala svůj druhý gól na turnaji. Největší kredit za její branku ale podle ní zasluhuje spoluhráčka Sára Čajanová. „Sára mi to krásně nahrála a já už jsem měla jednoduchou práci. Vlastně jsem to jen trefila do prázdné brány,” řekla skromně.

Sama ale ví, že v přípravě výsledky nehrají nijak velkou roli. Pravý význam těchto zápasů je úplně někde jinde. „Nebyl pro nás až tak důležitý výsledek, ale spíš to, co jsme na ledě předvedly. Náš výkon se zlepšuje zápas od zápasu,” líčila spokojeně.

Národní tým žen si po třech náročných utkáních konečně oddechne a pátek bude ve znamení odpočinku a regenerace. „Zítra máme v plánu trénink a pak si uděláme s holkama asi pohodu a pořádně si odpočineme," vypráví Hymlárová.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz