Dnes Úterý - bourky 17°C
Zítra Středa - oblacno 22°C
Úterý 28. 5. 2024
Svátek má Vilém
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Ilustrují pražské památky, opuštěné domy i knížky
ByznysKomerční sdělení
Luke Tomski a Ilona Polanski. Foto: Futurino

Ilustrují pražské památky, opuštěné domy i knížky

Luke Tomski a Ilona Polanski jsou ilustrátoři a ve studiu Tomski&Polanski tvoří pro hollywoodská studia, Škodovku nebo knihy českého cestovatele Ladislava Zibury.

I umělec je podnikatel. A někdy mu papírování nebo prodej zaberou víc času než samotná tvorba. Na začátku podnikání připravoval Luke Tomski první faktury v grafických programech. A stejně jako ilustrace vypadaly i faktury krásně.

„Ve fakturách ale nebyl systém a trávili jsme jejich tvorbou spoustu času. Také jsme tou dobou začali řešit obchod a e-shop, a proto jsem musel najít efektivnější a co nejjednodušší řešení,“ vzpomíná. 

Ilustrátoři se poohlíželi po chytrých fakturačních programech a jako dobré řešení jim vyšel iDoklad. V Česku ho denně používají desítky tisíc podnikatelů a nabízí šikovná rozšíření. Tvorba faktury teď ilustrátorům zabere zhruba minutu, spoustu údajů doplní systém sám. 

V kvalitním fakturačním systému odešlete fakturu přímo z aplikace, ale i jako přílohu e-mailu. Nastavíte vzhled dokladu a systém za vás ověří solventnost zákazníka i automaticky spočítá DPH. Podnikateli ukáže, kolik vyfakturoval, zobrazí přehledné cashflow a spočítá, kolik zaplatí na DPH. 

„Jako vizuálně orientovaní lidé oceňujeme, že je aplikace přehledná pro laiky a faktury vypadají profesionálně. V nastavení jsme si vyladili barevné provedení faktur a vložili logo. Také rádi používáme QR kódy na placení a iDoklad je na naše faktury doplňuje automaticky, což je paráda,“ doplňuje Luke.

Ilustrátoři si fakturační program rozšířili i o pokladní systém, díky kterému se do něj automaticky propíší nákupy na jejich uměleckém e-shopu. „Je bezva vidět všechny příjmy na jednom místě. Víme, které plakáty se prodávají nejvíc nebo které faktury ještě nemáme proplacené,“ dodává Luke. 

Zastavte se v jejich obchodě na Letné a třeba si taky vyberete pěknou ilustraci. A pokud podnikáte, vytvářejte faktury online zdarma i vy.


Na veletrh Expo Real míří opět ve společné expozici Praha, Ostrava i Moravskoslezský kraj

Včera v 11:55

Prestižní developerský veletrh Expo Real se uskuteční ve dnech 7. až 9. října 2024 v německém Mnichově. Prezentují se na něm desítky tisíc účastníků z více jak 70 zemí světa, což jej řadí mezi světově nejvýznamnější investiční veletrhy. Ostrava, Moravskoslezský kraj a Praha se této prestižní a...

PVK: Zákaznický portál bude přístupný jen přes webovou aplikaci

23. května 2024 v 08:44

Podpora mobilní aplikace Moje Voda bude ukončena k 31. květnu letošního roku. Z podrobné analýzy dat totiž vyplynulo, že mobilní aplikace Moje Voda se již téměř nevyužívá.

Praha 15 získala dotaci z Operačního programu Jan Amos Komenský

21. května 2024 v 07:13

Praha 15 získala dotaci z Operačního programu Jan Amos Komenský na realizaci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území správního obvodu Praha 15 – MAP IV.

Nový cirkulární spot Sto•re v Holešovické tržnici představuje disrupci v nakupování

16. května 2024 ve 12:34

V nově otevřeném cirkulárním obchodě Sto•re je normální STOkrát REcyklovat. Podle jeho tří hlavních zakladatelek je přirozené nenakupovat pořád nové. Pražané tak mají možnost pořídit si kurátorovaný nábytek, opravenou elektroniku, nádobí, předměty běžné denní potřeby i zachráněné pokojové...

Další články
Nahoru