Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Čokoládové kuličky obalené v mandlích

1/3 šálku vypeckovaných a nakrájených měkkých datlí, 1/3 šálku kešu ořechů, namočených do horké vody na 3 hodiny a pak okapaných, 3 pl mandlového másla, ½ šálku neslazeného kakaového prášku, ¼ šálku datlového cukru, 1 čl vanilkového extraktu, mleté mandle, na obalení
|
Typ článku: Recepty

Do kuchyňského robotu dejte datle a kešu oříšky a rozmělněte je na pastu. Pak přidejte mandlové máslo a směs znovu v robotu promíchejte. Přidejte kakaový prášek, datlový cukr, vanilkový extrakt a 1 čajovou lžičku vody. Několika pulzy vše dobře smíchejte.

Prsty uždíbněte kousek hmoty, abyste zjistili, jestli dobře drží pohromadě. Je-li drobivá, přidávejte po lžičkách vodu, až bude možné z hmoty vytvářet kuličky. Je-li hmota naopak příliš měkká, dejte ji asi na 20 minut do chladničky, aby ztuhla. Je-li i potom moc měkká, přidejte do ní po lžičkách trochu kakaa.

Rukou oddělujte vždy malý kousek hmoty a dlaněmi z něj vyválejte kuličku o průměru 2-3 cm. Kuličky skládejte na tác. Takto zpracujte všechnu hmotu.

Do ploché misky nasypte mleté mandle a kuličky v nich úplně obalte. Je-li třeba, mandlovou drť do kuliček trochu zatlačte. Kuličky dávejte zpět na tác a před podáváním je nechte ztuhnout v chladničce.

Poznámka: Jestliže máte datle, které nejsou dostatečně měkké, namočte je na 20 minut do horké vody. Před použitím je nechte okapat.

Recept pochází z Kuchařky Jak nezemřít, jejímiž autory jsou Michael Greger, Gene Stone a Robin Robertsonová. Knihu vydalo nakladatelství Noxi.

Počet přečtení: 418
Datum: 16. 12. 2022