Prosincové novinky pro děti z Pikoly

Prosincové novinky pro děti z Pikoly

Tisk

pikola 200 nove vypravy fany a beryhoPodívejte se, jaké dětské knihy vycházejí v prosinci v nakladatelství Pikola. Třeba mezi nimi najdete poslední vánoční dárky.



Markéta Veselá: Dinosauří pohádky
Ilustrace: Vendula Hegerová

Vítej mezi dinosaury! Snad se jich nebojíš? Někteří dinosauři sice mají velké zuby, jsou obrovští, hluční a občas i dost nahlas vrčí, ale ti, které potkáš v našich pohádkách, jsou úplně jiní. Mírumilovní a kamarádští. Představ si, že řeší stejné problémy jako ty. Občas si nechtějí čistit zuby, někdy neposlouchají maminku a tatínka anebo zlobí kamarády, jindy je jim třeba i trochu smutno. Vydej se s námi do pravěku a zjistíš, jak to chodí v takové docela obyčejné dinosauří školce.
Kniha je určena dětem od 3 let, již vyšla

pikola dinosauri pohadky

Ivana Fexová: Nové výpravy Fany a Beryho
Ilustrace: Lucie Vávrová

Další dobrodružství dvou psích kamarádů Fany a Beryho, jejichž příběhy svědomitě zapisuje do svého deníčku kronikář a špion krkavec Eman. Děti prožijí s psími kamarády spoustu nových příhod a také se hravou formou dozvědí informace o zvířátkách a jejich životě v zimní přírodě Českomoravské vysočiny.
Kniha je určena dětem od 6 let, již vyšla

pikola nove vypravy fany a beryho

Boldizsár M. Nagy: Říše pohádek je pro všechny
Ilustrace: Lilla Bolecz
Překlad: Viola Samogyi

Ne vždycky chtějí princezny nosit načančané šaty a brát hodiny tance, ne vždycky musejí draky a obry porazit princové siláci. Čarodějnice a macechy nejsou nutně zlé, dovedou pomáhat a být přátelské. Podívejte se na klasické pohádky netradiční optikou a přečtěte si dobře známé příběhy zcela jinak. Staří hrdinové v této knize totiž ožívají v nových rolích. Nechybí variace na Zlatovlásku, Sněhurku, Palečka, Malenku, u dětí tolik oblíbenou Perníkovou chaloupku či na Andersenovu Sněhovou královnu. Hned první z pohádek nás pak zanese ke břehům Egejského moře a promluví v duchu řecké mytologie. Ať už se cítíte být kýmkoliv, vstupte – říše pohádek je přece pro všechny!
Kniha je určena dětem od 6 let, již vyšla

pikola rise pohadek je pro vsechny

Eduard Petiška: Anička a flétnička

Anička má nejen opravdové kamarády, jako je malý Mikša a Vašík, ale i ty kouzelné. A k nim patří taky nedělní kočka Zlatuška. Tahle kouzelná žlutá kočka žije v domečku, který Anička nakreslila jednou v neděli na čtvrtku. Ale čas od času z papíru zmizí a vyrazí do světa. Teď Aničce radí, jak zahrát kouzelnou písničku na flétnu a potěšit dědečka, který má narozeniny. Rázem se to v knížce hemží písničkami o koťatech, pohádkami, myškami, co pískají na slámky, a spoustou dalších zajímavých věcí. Veselé vyprávění Eduarda Petišky s půvabnými ilustracemi Heleny Zmatlíkové je určeno k předčítání i k nácviku prvního samostatného čtení.
Kniha je určena dětem od 5 let, již vyšla

pikola anicka fletnicka

Více informací: www.euromedia.cz


 

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Zařaďte vývar z kostí do svého jídelníčku

vyvar perexKdyž jsem manželovi říkala o této knize, s nedůvěrou a úsměvem mi říkal: „Tajemství dobrého vývaru? Že ho musíš vařit?“ Tak jsem se s o to větší chutí vrhla do této knihy, která není o různých polévkách, ale o vývaru z kostí…

Divadlo

Herec Lukáš Janota slaví významné životní jubileum

Lukas Janota200Ve středu 4. října 2023 oslavil své 40. narozeniny dlouholetá herecká opora muzikálového souboru Městského divadla Brno Lukáš Janota.

...

Film

Kino-Ikon osloví též českého čtenáře

Kino ikon perexV českém prostředí máme jediný veskrze teoretický filmový časopis, a sice Iluminaci. Tento čtvrtletník zhusta bývá obtížně stravitelný, takže nezasvěcený laik zděšen prchne, sotva se začte do prvních vět, navíc tento časopis je sotva sehn...