Potravinová banka Praha

Potravinová banka Praha

Pořad v souvislostech


Potravinová banka a její klienti
Budeme vysílat

Dosud neprobádaná činnost partyzánů na Vysočině
Dosud neprobádaná činnost partyzánů na Vysočině
Rok modlitby
Vysílali jsme


Musica non grata

Musica non grata

Finanční gramotnost 4 - Nemovitosti
Audioarchiv
17. prosince 2022 Na stole je téma Autor: Pavel Smolek

Předpokládám, že většina z vás slyšela o Potravinové bance. Někteří jste se možná zapojili do sbírky, kterou potravinové banky pořádají dvakrát ročně. Na jaře a na podzim. Ale znáte detailně, jak potravinové banky fungují? A komu a jak pomáhají? "Na stole" je toto téma v pondělí 19. prosince 2022 v 9.00.

Rozhodl jsem se nejdřív navštívit Potravinovou banku Praha. Je největší u nás a její ředitelkou je Věra Doušová. Žena, která už by mohla svůj čas trávit v důchodu s rodinou a vnoučaty. Ale stále se věnuje potřebným a snaží se, aby se potravinové banky u nás rozvíjely. V rozhovoru s ní se dozvíte, kdo potravinové banky provozuje a jak vypadá jejich činnost. Od paní ředitelky jsem získal obsáhlý seznam spolupracujících organizací a náhodně si vybral tři, které si podrobněji představíme.

Nejprve to bude Naděje. Jedna z prvních neziskových organizací, které u nás vznikly po roce 1989. V Praze se věnuje především lidem bez domova. A k rozhovoru jsem si pozval ředitelku pro rozvoj a kvalitu Kateřinu Pivoňkovou.

Pak navštívíme 1. sbor Apoštolské církve v Praze, který nám představí pastor Petr Sikora. A uslyšíte, jak vypadá jejich spolupráce s potravinovou bankou.

A do třetice si představíme Kolpingovu rodinu Praha. Ředitelka sociálních služeb Praha Alena Racková nám prozradí podrobnosti o této katolické neziskové organizaci. A o pomoci, kterou nabízí ohroženým rodinám.

Pořad si můžete vyslechnout také z našeho audioarchivu a podcastových aplikací.

Regiony

Regiony

Blahopřání

Pošlete svým blízkým k narozeninám či svátku písničku s přáním.

Darujte Proglas!