Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Smolný den pro Švýcary. Neuznaný gól, sporná branka soupeře a výhru berou Finové

Na svém turnaji obsadí poslední místo. Domácí hokejisté na Švýcarských hrách získali pouze bod za porážku v prodloužení se Švédy a podnik Euro Hockey Tour ve Fribourgu zakončili porážkou 1:4 s Finy. Reprezentace ze země helvétského kříže šla sice do vedení zásluhou Lukase Fricka. Suomi ale otočili skóre. Jeden gól dal Teemu Hartikainen po přechodu do útočného pásma zavánějícím ofsajdem, dvě trefy a asistenci zaznamenal Markus Granlund. Druhou branku však s výrazným přispěním domácího beka Deana Kukana. Přímý přenos utkání Česko - Švédsko od 16:20 sledujte na programu ČT3.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Švýcarsko – Finsko

Švýcaři se v polovině úvodní třetiny ubránili při vyloučení Dominika Egliho a v 16. minutě se ujali vedení. Lukas Frick se prokličkoval před Emila Larmiho a překonal jej střelou mezi betony. V úplném závěru první třetiny ještě ujel Calvin Thürkauf, ale Larmi zasáhl lapačkou.

Finové po 16 sekundách druhého dějství vyrovnali. Gauthiera Desclouxe překonal bekhendovou střelou z pozice mezi kruhy Markus Granlund. Ve 27. minutě hosté stav otočili a po Granlundově přihrávce zamířil do odkryté branky Teemu Hartikainen.

Vyrovnat mohl Fuchs a ve 34. minutě už překonal Larmiho Michael Fora, ale čeští sudí Adam Kika a Daniel Pražák gól i po kontrole u videa neuznali kvůli postavení hráče v brankovišti. Finové 36 sekund před koncem prostřední části pojistili náskok díky dorážce Arttua Ruotsalainena do odkryté branky.

Po půlminutě závěrečné třetiny vedli úřadující olympijští vítězové a mistři světa už 4:1. Bekhendovou přihrávku Granlunda si srazil do vlastní branky Dean Kukan. Finové oplatili Švýcarům listopadovou porážku z turnaje Karjala 2:3 po samostatných nájezdech.

Švýcarské hokejové hry ve Fribourgu, součást Euro Hockey Tour:

Švýcarsko - Finsko 1:4 (1:0, 0:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Frick (Praplan) - 21. Markus Granlund (M. Aaltonen), 27. Hartikainen (Markus Granlund, M. Aaltonen), 40. Ruotsalainen (Rajala, Tyrväinen), 41. Markus Granlund (Hartikainen). Rozhodčí: Kika, Pražák (oba ČR) - Obwegeser, Fuchs (oba Švýc.). Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 4489.

Sestavy:

Švýcarsko: Descloux - Loeffel, Kukan, Fora, Frick, Egli, Alatalo, Le Coultre - Moy, Corvi, Herzog - Praplan, Haas, Mottet - Riat, Fuchs, Miranda - Ch. Bertschy, Thürkauf, Scherwey - Riedi. Trenér: Patrick Fischer.

Finsko: Larmi - Lepistö, Niku, Niemelä, Ohtamaa, Eronen, M. Koivisto, Honka, Sund - Hartikainen, M. Aaltonen, Markus Granlund - Ikonen, Kemppainen, Kuokkanen - Ruotsalainen, Tyrväinen, Rajala - Repo, Tikka, Suomi. Trenér: Jukka Jalonen.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články