Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 19. – 26. prosince

Publikuje: Nikola Macáková — 18. 12. 2022
Zdroj: ČHMÚ
Úvodní stránka » Počasí » Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 19. – 26. prosince

Počasí bude ovlivňovat teplá fronta postupující od jihozápadu. Za ní k nám bude proudit teplý vzduch, zejména ve vyšších vrstvách atmosféry.

Týdenní předpověď počasí přinesl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) s tím, že ve středu odpoledne a večer bude postupovat přes naše území k východu studená fronta. Od čtvrtka budou v čerstvém západním proudění postupovat přes střední Evropu jednotlivé frontální systémy.

Předpověď na pondělí:

Zataženo až oblačno, na východě zpočátku místy i polojasno, ojediněle mrznoucí mlhy. Ojediněle slabé sněžení nebo mrznoucí mrholení, zejména na západě a severu místy mrznoucí déšť s tvorbou ledovky. Nejnižší noční teploty -7 až -12 °C, na Moravě a ve Slezsku místy kolem -14 °C, během noci zmírňování mrazů. Nejvyšší denní teploty -3 až +1 °C, při čerstvém větru ojediněle kolem +3 °C, v 1000 m na horách na východě kolem -6 °C, od západu oteplování a později na západě kolem +3 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s, postupně od vyšších poloh mimo Šumavu čerstvý 5 až 10 m/s s nárazy 15 až 20 m/s (55 až 70 km/h), na hřebenech hor kolem 25 m/s (90 km/h). Na západě Čech jen slabý vítr do 3 m/s.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA:

Na Českomoravské vrchovině a na horách na severu místy tvorba sněhových jazyků, místy i tvorba námrazy. Při mrznoucím dešti místy tvorba ledovky.

Předpověď na úterý:

Oblačno až polojasno. Místy zataženo nízkou oblačností, zejména na Českomoravské vrchovině a na západě Moravy. Ojediněle mrznoucí mlhy. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, při zmenšené oblačnosti ojediněle kolem -7 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až +1 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 5 m/s, na severovýchodě a zpočátku i na Českomoravské vrchovině čerstvý 4 až 9 m/s s nárazy kolem 15 m/s, na horách na severu a severovýchodě kolem 20 m/s (70 km/h). Na západě Čech jen slabý vítr do 3 m/s.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA:

Na Českomoravské vrchovině a na horách na severu místy tvorba sněhových jazyků a námrazy.

Předpověď na středu:

Zataženo až oblačno, zpočátku místy polojasno. Ojediněle mrznoucí mlhy. Ojediněle, odpoledne a večer na většině území déšť, zejména na severu a východě i mrznoucí. Později nad 900 m sněžení. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, při zmenšené oblačnosti ojediněle kolem -6 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, v Čechách a ve Slezsku místy až +5 °C. Mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s, na severovýchodě čerstvý 4 až 8 m/s s nárazy kolem 15 m/s.

KOMENTÁŘ METEOROLOGA:

Při mrznoucích srážkách se během dne bude zejména na severu a východě území místy tvořit ledovka.

Předpověď na čtvrtek:

Oblačno až zataženo a místy déšť, na severovýchodě Čech a na Moravě zpočátku ojediněle srážky sněhové nebo mrznoucí. Na horách srážky četnější, většinou smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Mírný jihozápadní vítr 3 až 7 m/s, na severovýchodě Čech a na Moravě zpočátku slabý do 4 m/s.

Předpověď na pátek:

Převážně zataženo s deštěm, na Moravě zpočátku ojediněle mrznoucím. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, na Moravě místy kolem 4 °C. Mírný jihozápadní až jižní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na severovýchodě Čech a na Moravě slabý vítr 1 až 4 m/s.

DŘÍVE JSME PSALI:

Týdenní předpověď počasí pro Českou republiku od: 10. – 17. prosince

Nikola Macáková — 10. 12. 2022
Nad střední Evropou se bude aktuálně udržovat výrazné frontální rozhraní. Napadnout může i přes půl metru sněhu.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí:

Zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky. „Postupně srážky jen místy a na horách smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty zpočátku 9 až 5 °C a na Moravě místy kolem 3 °C, postupně +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty zpočátku 8 až 12 °C a na Moravě místy kolem 6 °C, postupně 2 až 6 °C,“ doplnil ČHMÚ.

Aktuální témata:
Načítám témata...
logo UE

O nás

Internetový on-line magazín UdalostiExtra.cz je v zaměřen na témata, která vás zajímají. Publikujeme články o zajímavých osobnostech, celebritách, články z kultury, nechybí ani záhady či tajemno nebo zdraví a medicína. Zároveň pravidelně zveřejňujeme články o počasí. Aktuálně připravujeme i další zajímavé rubriky a témata o která rozšíříme do budoucna náš internetový magazín. UdálostiExtra.cz jsou partnerským projektem internetového zdravotnického magazínu ZdravíŽivot.cz.

Rychlý kontakt: redakce@udalostiextra.cz

Sledujte nás

Vyhledávání
Zavřít reklamu