Dnes Neděle - jasno 25°C
Zítra Pondělí - polojasno 25°C
Neděle 28. 4. 2024
Svátek má Vlastislav
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Z Prahy 2 putovaly dary do kočičího a psích útulků
Radní Tomáš Halva (vlevo), Jana Černochová a Michal Zuna v libeňském útulku. Foto: puc

Z Prahy 2 putovaly dary do kočičího a psích útulků

Popáté v řadě se poslední adventní neděli představitelé Prahy 2 vydali do kočičího a psích útulků, aby předali věci ze sbírky, kterou byla na náměstí Míru spuštěna poslední listopadové úterý na Mezinárodní den dárcovství – Giving Tuesday.

Do oranžového kontejneru v uplynulých týdnech lidé vhazovali granule, konzervy, pamlsky, pelíšky, kloubní výživu, misky, podestýlky pro kočky, tablety na odčervení, obojky, hračky a další věci. 

Společnost Komwag, která kontejner na sbírku zapůjčila, dnes za doprovodu radních Prahy 2 Jany Černochové (ODS), Michala Zuny a Tomáše Halvy (oba TOP 09) rozvezla dary do psích útulků v Lysé nad Labem a pražské Libni a také do kočičího útulku, který je v areálu psychiatrické nemocnice v Bohnicích. 

I když se dlouho zdálo, že letošní sbírka bude slabší, v posledních dnech nabrala na obrátkách a díky tomuto mohutnému finiši je nakonec množství letošních darů srovnatelné s předchozími roky. Loni se během sbírky vyprazdňoval kontejner devětkrát, předloni sedmkrát. 

„Velmi děkuji všem dárcům, i v době ekonomické krize je potřeba myslet na zvířata. A letošní sbírka ukázala, že lidé na pomoc nezapomínají,“ sdělila Černochová.

„Pro mě byl letošní rozvoz premiérový a bylo krásné vidět, jak jsou z darů v útulcích nadšení a za pomoc vděční,“ podotkla Halva. „Ještě dnes ráno jsem kupoval kapsičky pro pejsky a kočičky a prací prášky, které útulky také potřebují,“ sdělil Zuna.


Autor: puc

Senior utonul v řepském bazénu

25. dubna 2024 ve 23:20

Zhruba sedmdesátiletého plavce vytáhli ve čtvrtek odpoledne plavčíci z bazénu v Řepích, protože se topil. Ani skoro hodinové oživování muže nevedlo k záchraně jeho života. Přesnou příčinu úmrtí určí pitva zemřelého. 

Zasedání zastupitelstva Prahy 6

25. dubna 2024 v 11:11

Dvanácté jednání zastupitelstva šesté městské části proběhne v pondělí 29. dubna od 10 hodin v zasedací místnosti v 6. patře Úřadu městské části Prahy 6.

Další články
Nahoru