BK MLADA BOLESLAV
18. 12. 2022 | Tomáš Lysý

Junioři nad Jihlavou dlouho vedli, nakonec vyhráli po nájezdech

30., neděle 18. 12. 2022
Jihlava - Ml. Boleslav JIH - MBL
J i h l a v a – V rámci 33. kola DHL extraligy juniorů vyrazili naši mladíci do Moravských Budějovic, kde hraje zápasy jihlavská juniorka. Na "domácí" Duklu vlétli Bruslaři ve velkém stylu a po prvním dějství vedli 3:0. Na góly Vimmera, Vochvesta a Vyroubala pak po přestávce navázal Moyseyev - 4:0. Dukla však ještě před polovinou základní hrací doby snížila a v poslední desetiminutovce dokonce dokázala třemi rychlými góly vyrovnat. Rozhodovaly tak samostatné nájezdy, ve kterých boleslavský gólman Hora inkasoval jen jednou, zatímco jeho spoluhráč Jan Půček dokázal dvakrát skórovat a rozhodnout. Po zisku dvou bodů čeká juniory další zápasy, do kterého nastoupí zítra na ledě Komety.
Jihlava: Maláč (21. Černý) – Ludvík, Matějíček, Číhal, Vovsík (C), Tomšík, Vandas, Šabatka – Peš, Klapica, Rauš (A), Modl, Sojka, Kravec (A), Báťa, Broš, Pavelec, Jungwirth, Kuprijanov, Kudrna
Ml. Boleslav: Hora (Vystrčil) – Rajgl, Sypecký, Vlasák A., Vochvest, Hrouda, Hlinský, Moravec (C) – Hruška, Moyseyev, Vyroubal, Gardoň, Půček (A), Lisler, Vlasák M., Polák, Vimmer, Zvagulis, Hradec (A), Král
Branky a nahrávky: 30. Vovsík (Modl, Vandas), 52. Kudrna (Peš, Kuprijanov), 56. Kudrna (Peš, Vovsík), 59. Sojka (Číhal) – 6. Vimmer (Mojsejev), 19. Vochvest (Hradec, Vlasák), 20. Vyroubal (Polák, Rajgl), 24. Mojsejev, rozh. náj. Půček. Rozhodčí: Čuňočka, Grygera – Kleprlík, Vašíček. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 34:38. Průběh utkání: 0:4, 4:4, 4:5.

Komentář

První třetina byla ve znamení dobrého hokeje, kdy bylo vidět, že se utkala třetí Mladá Boleslav na ledě páté Dukly. Celky z vrchu tabulky si nic nedarovaly, ale gólově se prosazovala jen Bolka. V šesté minutě otevřel skóre Stěpán Vimmer, jehož střelu z nulového úhlu si srazil Maláč do sítě. Střelec úvodní branky byl v laufu, o tři minuty později nabral rychlost a najel si až před gólmana, kterého nepřekonal. Když Maláčovi puk vypadl, servíroval ho před volnou branku, spoluhráče však nenašel. Dukla se poté ubránila oslabení a následně se hrál hokej nahoru – dolu. Na konci třetiny přišly další dvě branky. V čase 18:11 ještě Maláč střelu Vlasáka vychytal. Za modrou si ale poté najel Vojtěch Vochvest a propálil kompletně vše. Přesně za minutu vedli hosté o tři branky, když situaci dva na jednoho zakončil Tomáš Vyroubal a puk se pod Maláčem doklouzal až do sítě.

Jihlavskou branku začal hájit od druhé části Adam Černý, který po necelých čtyřech minutách inkasoval. Nikita Mojsejev přesně v čase, kdy se začalo kopat penaltové finále MS 2022 v Kataru, vybojoval ve středním pásmu puk a svou individuální akcí zakončil trefou nad lapačku jihlavského gólmana. První trefu zapsala Dukla v polovině zápasu. Matěj Vovsík byl poslední, kdo se dotkl po jihlavské kombinaci puku a ten se došoural až za Horu. Mladoboleslavský brankář svůj tým krátce poté zachránil, když zblízka vychytal tutovku Chvátala a Peš z úhlu nezvedl puk přes ležícího brankáře. Jihlava poté měla přesilovku, ale prosadit se nedokázala.

Ve třetí části se Mladá Boleslav soustředila na pozorné bránění tříbrankového náskoku. V ojedinělé šanci si Kravec najel sám před Horu, kterého blafákem nepřekonal. Na začátku dvaapadesáté minuty vsítili hosté pátou branku, ale Vlasák puk sklepl ze vzduchu vysokou holí a branka nemohla být uznána. Čas 51:42 přinesl jihlavské snížení. V situaci tři na tři zavezl Kuprijanov kotouč do pásma, předal ho Pešovi, který mezi kruhy našel Václava Kudrnu, jenž zamíchal s pukem a úspěšně zakončil. Stejný hráč o čtyři minuty vstřelil kontaktní branku a znovu u toho byl nahrávající Peš. V rozhození defenzívě soupeře dal puk do jízdy Václavu Kudrnovi, který se bleskově dostal před brankáře a poslal mu navštívenku k bližší tyči nad vyrážečku. 78 sekund před koncem Dukla srovnala. Číhalova střela v přesilovce byla sražená mezi kruhy na Adama Sojku a ten vyslal po otočce rychlý pokus, na který Hora nezareagoval.

Prodloužení nerozhodlo, muselo se jít do nájezdů. V prvních pěti se radoval jen hostující Jan Půček a hned poté domácí Matěj Vovsík. V páté sérii neproměnila mečbol Mladá Boleslav, hned poté jej zahodila i Dukla. Rozhodla tak sedmá série a úspěšná trefa Jana Půčka do vinglu nad lapačku Černého - 4:5 po samostatných nájezdech.

Související články

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.