bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Víra ve Skinnera! Olejáři podepsali edmontonského rodáka na tři roky

19. prosince 2022, 18:05

Tomáš Zatloukal

Chytat s oranžovo-bílo-modrým logem na prsou. To bylo pro Stuarta Skinnera vždycky snem. Vždyť se v hlavním městě mrazivé provincie Alberta narodil, mimochodem jako jeden z devíti sourozenců. Od loňského ledna si nyní čtyřiadvacetiletý Kanaďan svůj sen plní, tehdy poprvé naskočil za Olejáře v NHL. A teď má v kapse novou smlouvu, generální manažer Ken Holland mu přislíbil za tři roky gólmanských služeb celkem 7,2 milionu dolarů.

Jack Campbell, Stuart Skinner.

Toť brankářský tandem, na který by si měli edmontonští fanoušci zvyknout. A smířit se s ním, se vší úctou k oběma maskovaným mužům.

Tahle dvojice by totiž měla za populární klub, kde dominují ofenzivní superhvězdy Leon Draisaitl s Connorem McDavidem, chytat minimálně do roku 2026.

Podle platu (2,6 milionu dolarů ročně) by se dalo snadno říct, že se se Skinnerem počítá jako s dvojkou. Jenže už zkraje této sezony převzal nadvládu mezi třemi tyčemi, když využil Campbellovy "patetické hry" (tak o svých výkonech mluvil sám).

Skinner nastoupil už 19krát, kryl 91,5 procent střel soupeřů a ukázal, že může být víc než jen náhradníkem. Vedení Oilers přesvědčil, že je na něj spoleh. Navíc mu velmi lichotí i analytické údaje. A tak se dočkal dlouhodobého kontraktu.

Momentálně mu ještě běží starý pakt s velmi skromnými podmínkami (750 000 dolarů).

Holland nepokrytě doufá v to, že pokud se Campbell nevzpamatuje, zvládne Skinner, pracovitý sympaťák tažený v roce 2017 ve třetí rundě, roli gólmana číslo 1.

Mnoho jiného mu také nezbývá. Campbellova akvizice zatím působí jako ošklivý, šeredný omyl, špičkový brankář je pak napříč NHL nedostatkové zboží. A tak se v Edmontonu všichni upínají k tamnímu rodákovi z tuze početné famílie.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.