Nejste li zaregistrováni, můžete tak učinit zde, nebo si můžete nechat zaslat zapomenuté heslo

Jméno:

Heslo:
 

 ISSN 1802-2863 . Tiráž ...  Dnes je  pátek 31.5.2024, svátek má Kamila 

Hledej

Spolupracujeme

www.bioscop.cz

www.bontonfilm.cz

www.botanicka.cz

www.divadlodisk.cz

www.divadlonavinohradech.com

www.divadloviola.cz

www.dokoran.cz

www.epocha.cz

www.hostbrno.cz

www.jota.cz

www.knihykazda.cz

www.literarnistrom.cz

www.mestskadivadlaprazska.cz

www.ngprague.cz

www.supraphononline.cz

www.svandovodivadlo.cz


Miliarda na dobročinnost? I obyčejné placení za nákupy může pomáhat

20.12.2022   Michaela Wilhelmová   Společnost   Zobraz článek ve formě vhodné pro tisk

Miliarda na dobročinnost? I obyčejné placení za nákupy může pomáhatKoruna z každé utracené tisícovky – zanedbatelná částka, kterou může postrádat prakticky každý. Ale víte, že kdyby každý v Česku přispíval 0,1 % ze svých plateb kartou, neziskové organizace by každý rok získaly 1 148 000 000 Kč?

Projekt ČSOB NaDobrouVěcnabízí možnost zvolit si, kolik z každé platby kartou přispějete neziskové organizaci. Na výběr máte mezi 0,1 %, 0,5 % nebo 0,8 %, což v reálu znamená, že z každé vaší utracené tisícikoruny jde na charitu jedna, pět, nebo osm korun. Váš příspěvek dostane organizace, kterou si sami vyberete, a obdrží jej v plné výši, protože banka z něj nestrhává žádné poplatky. Kromě toho si peníze věnované na charitu, tedy i příspěvky z ČSOB NaDobrouVěc, můžete odečíst z daní.

Pocit, že při placení kartou zároveň přispíváte na užitečný projekt, si teď navíc můžete užít ještě víc.Projekt ČSOB NaDobrouVěc ve spolupráci s VISA totiž odstartoval akci, kdy veškeré dobročinné příspěvky z karetních plateb, které proběhnou do konce roku, zdvojnásobí. Možností, kam darované peníze směřovat, je nepřeberné množství: výsadba stromů, oprava hradu nebo pomoc seniorům.

Vůbec nejčastěji ale lidé přispívají na výcvik vodicích psů pro zrakově postižené do Nadačního fondu Mathilda.Tento projekt teď navíc podpořila prodejem charitativního kalendáře a svařáku přímo před budovou ČSOB patronka fondu herečka Eva Holubová spolu se členem představenstva ČSOB Petrem Hutlou. Výtěžek z prodeje svařáku navíc společnost VISA opět zdvojnásobila.

„Jsme hrdí na to, že pomáháme dělat ze světa kolem nás lepší místo k životu. V projektu ČSOB NaDobrouVěc je zapojena celá řada neziskových organizací s nejrůznějším zaměřením, takže záleží na každém, zda chce podpořit například výcvik vodících psů, Linku bezpečí, Člověka v tísni, hendikepované, vysazování stromů po kůrovci, obnovu historických památek, nebo cokoli jiného, co mu je sympatické. Podstatné je, že i zdánlivě nepatrný příspěvek má sílu pozměnit svět,“ říká Petr Hutla, vrchní ředitel a člen představenstva ČSOB.

SlužbuNaDobrouVěc ČSOB spustila letos na jaře a zapojilo se do ní už téměř 1 200 klientů, kteří přispěli 550 tisíci korunami.

Jen během jediného prosincového charitativního dopoledne při prodeji typického vánočního svařáku získal Nadační fond Mathilda, který pomáhá zrakově postiženým, z prodeje najednou 60 256 korun.

Osobní přítomností tuto akci podpořila herečka Eva Holubová s členem představenstva ČSOB Petrem Hutlou. Výtěžek z prodeje svařáku navíc společnost VISA zdvojnásobila. A to není zdaleka vše. Všechny příspěvky ve službě NaDobrouVěc až do konce roku společnosti ČSOB a VISA spolu taky zdvojnásobí. Kromě Nadačního fondu Mathilda můžete přispívat na následující organizace: Spolek Hartenberg, HomeForTrees, Domov SueRyder, Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové, Linka bezpečí, Nadace Charty 77 – Konto bariéry a Člověk v tísni.
 



Rozhovor s Evou Holubovou, patronkou Nadačního fondu Mathilda

Co vy osobně děláte pro Nadační fond Mathilda?
Já jsem taková hlásná trouba nadačního fondu Mathilda. A naším heslem je „Pomáháme pomáhat“. Je to heslo paní hraběnky Mathilda Nostitzové, která fond založila a která pomáhala zrakově postiženým spoluobčanům, když se po roce 1989 vrátila zpátky do vlasti. Jednak máme vodicí pejsky a jednak pomáháme, aby se lidi se zrakovým handicapem mohli zapojit do běžného života.

Jak dlouho s Mathlidou spolupracujete a jak to celé vlastně začalo?
Spolupracujeme od nepaměti. Opravdu, už si to vůbec nepamatuju. Já jsem ještě kdysi spolupracovala se Sjednocenou organizací nevidomých a slabozrakých, kde jsme začínali i s Mathildou. A zaujalo mě, jak se charita dá dělat odvážně, vesele a naplno. Ne jenom s prosíkem. A neskutečně mě to nabíjí.

Je tu s vámi i vaše dcera Karolína, taky se zapojuje do charitativních činností fondu?
Určitě, hraběnka Mathilda ji má strašně ráda. Já neumím anglicky a jednou jsme potřebovali uvádět jednu akci v angličtině, tak Mathilda řekla, ať uvádí Karolína se mnou. Takže to bude moje pokračovatelka.

Vidíte ochotu lidí pomáhat na dobrou věc i v dnešní složité době?
Určitě ano. Je to možná zvláštní, ale zejména tady v ČSOB ten zájem vidím. Je teď těžká doba a nemůžeme to mít nikomu za zlé. Je válka, stoupají ceny energií a nikdo neví, co bude. Já vůbec nikoho nesoudím, spíš naopak, obdivuju. Je pravda, že nebýt ČSOB jako našeho partnera, tak daleko víc strádáme a nemůžeme našim klientům umožnit všechny služby a podporu. Měl by to dělat stát, ale místo toho to dělá ČSOB, tak aspoň někdo.

Na čem teď pracujete v divadle nebo ve filmu?
Teď jsme dodělali Jezinky Bezinky s Ivou Janžurovou, to přivezl Jan Werich z New Yorku. A s dcerou, jejím přítelem a s Petrem Čtvrtníčkem chystáme hru, kterou napsala bývalá šéfredaktorka Xantypy Michalea  Gübelová. Jmenuje se Druhý břeh a premiéra by měla být začátkem dubna.
 


Komentáře čtenářů

Jméno: Email:
Nadpis:
Komentář:

Vulgární a urážlivé reakce budou redakcí smazány
Kontrolní otázka proti spamovacím robotům:
Jaký je součin tří a čtyř? 

ISSN 1802-2863 . Tiráž

Copyright © 2001 - 2024 www.webmagazin.cz Všechna práva vyhrazena - All rights reserved.
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu redakce Webmagazin.cz zakázáno.
Redakce nezodpovídá za obsah příspěvků.

Redakce, Reklama - Podmínky a právní omezení - Registrace

Vygenerováno za 0.355 s