Hudební svět smutní. Zemřel frontman The Specials, čelil zneužívání a bojoval s depresemi

Ve věku 63 let po krátké nemoci zemřel frontman britské ska kapely The Specials Terry Hall. Skupina o tom informovala v prohlášení zveřejněném v pondělí na Facebooku.

„Terry byl skvělý manžel, otec a jeden z nejlaskavějších, nejzábavnějších a nejupřímnějších lidí,“ napsala kapela na Facebooku. „Jeho hudba a vystoupení vystihovaly samu podstatu života... radost, bolest, humor, boj za spravedlnost, ale hlavně lásku... Bude hluboce chybět všem, kteří ho znali a milovali,“ dodala.

It is with great sadness that we announce the passing, following a brief illness, of Terry, our beautiful friend,...

Posted by The Specials on Monday, December 19, 2022

Hall se narodil v roce 1959 v anglickém Coventry a koncem 70. let se proslavil ve skupině The Specials. V roce 1981 se jejich skladba Ghost Town na několik měsíců dostala do čela britské hitparády. Poté kapelu spolu s muzikanty Nevillem Staplem a Lynvalem Goldingem opustil a založil skupinu Fun Boy Three.

Spolupráce s hudebními hvězdami

Hallův život se změnil, když ho ve dvanácti letech unesl učitel. „Byl jsem unesen, odvezen do Francie a čtyři dny sexuálně zneužíván,“ řekl v roce 2019 časopisu The Spectator. „A pak jsem dostal pěstí do obličeje a byl jsem ponechán na kraji silnice,“ dodal. Zpěvák poznamenal, že se celý život kvůli tomu potýkal s depresemi.

Po hudební kariéře mimo The Specials se ke skupině po letech znovu připojil v pozměněné sestavě. Loni kapela vydala cover verzi protestních písní. Během své kariéry Hall spolupracoval také s dalšími umělci, například s rapperem Trickym, skupinou Gorillaz či zpěvačkou Lily Allenovou.

Tagy: