Oscarový režisér Jiří Menzel, který nás v důsledku covidu opustil před dvěma lety, zůstává stále v srdcích své rodiny a blízkých přátel.

Olga Menzelová vzala na Vyšehrad dceru Evu Marii (7) a syna Alberta (3,5) na zapalování čtvrté, andělské adventní svíčky. Jiřího by to jistě velice potěšilo. Byl se svou rodinou až do posledních chvil života. Měl velké štěstí. Opouštěl tento svět v náručích svých milovaných.

Nejen rodina ale navštěvuje místo posledního odpočinku slavného režiséra. V půlce prosince zde zahájila tradici setkávání a vzpomínání blízká spolupracovnice Menzela, jeho osobní asistentka Míla Řádová (71).

„Mělo nás být víc, ale nemoci počet zredukovaly. Chtěly jsme si zavzpomínat na Jirku, na natáčení, na návštěvy u něj doma Na Valech. Doufám, že jsme nešokovaly okolí svým rozverným chováním, v souvislosti s Jirkou je to namístě,“ napsala Míla na sociální síť.

Herečky z Donšajnů: Místo kafe panáček

Míla Řádová se ujistila, že se setkání u hrobu budou opakovat. „Na jaře se zase sejdeme a tradici budeme zachovávat.“ Herečky Marie Málková (39), Lucie Juránková a Andrea Mottlová z filmu Donšajni s Mílou pily limoncello z oblíbených kelímků, v nichž nosila Řádová na place Jirkovi kafíčko.

Video
Video se připravuje ...

Drsné dětství Olgy Menzelové: Maminka jí ovazovala ruce! Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Fotogalerie
89 fotografií