Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vánoční zápas nevyšel podle představ, Motor padl s Litvínovem

Hokejisté českobudějovického Motoru vyzvali v posledním utkáním před Vánoci Litvínov. Po prohře v Mladé Boleslavi však Jihočeši nestačili ani na severočeský celek, kterému podlehli 2:5. Motoráci se dokázali prosadit pouze v přesilových hrách, jedinými střelci se stali Stuart Percy a kapitán Milan Gulaš.

Utkání začalo z obou stran velmi aktivně. Po prvních prověřovacích pokusech ohrozili vážněji branku soupeře prvně domácí. Jakub Valský se díky šikovnému uvolnění dostal do úniku, jeho střelu zápěstím dokázal Zajíček vyrazit svojí vyrážečkou. V 7. minutě už bylo bezbrankové skóre prolomeno. Přečíslení dva na jednoho sice hostující Jurčík zužitkovat ještě nedokázal. O několik sekund později se však dostal do dobré pozice Pavel Zygmunta zcela nehlídaný z mezikruží pálil přesně. O necelou minutu později mohl srovnat Valský, tvrdou dělovkou pálil z dobré pozice mimo branku Severočechů. Aktivní hosté mohli navýšit vedení těsně před polovinou první části, po ztrátě Štencela se dostal ke kotouči Zdráhal, potáhl si puk kolem Hrachoviny, za domácí brankáře však kotouč zasunout nedokázal. Hosté přeci jen navýšili vedení ve 13. minutě. Nahození Zileho od modré čáry vyrazil Hrachovina pouze před sebe, kde osamocený Giorgio Estephan měl už jednoduchou práci. Tři minuty před koncem první periody usedl na trestnou lavici litvínovský Šalda a domácí trestali. Nahození Stuarta Percyho zapadlo až za Zajíčka a fanoušci v Budvar Aréně se mohli poprvé v utkání radovat.

Na konci úvodní části zamířil na trestnou lavici Lukáš Pech, který do obličeje zasáhl protihráče a vyfasoval trest na dvě plus dvě minuty. Dlouhá přesilová hra se Severočechům podařila využít po necelých dvou minutách prostřední části. Vyražený puk dokázal pohotově dorazit za domácího brankáře Lukáš Válek. Hosté v navazující přesilové hře pokračovali v tlaku, domácí však dokázal podržet Hrachovina. Motoráci dokázali přečkat i další oslabení a následně i zahrozit, dvě nebezpečné situace před Zajíčkem si dokázal vytvořit Gulaš, hostujícího strážce svatyně však nepřekonal. Hned při dalším střídání Českobudějovičtí dlouze kombinovali před brankou soupeře, z nadějných pozic se ale Jihočeši prosadit nedokázali. Ve 34. minutě se strhla menší strkanice před střídačkou Vervy, po které usedl na domácí straně na trestnou lavici Šenkeřík, na opačné straně poté Stránský a Šalda, domácí tak měli výhodu přesilové hry. Zajíček však v početní nevýhodě podržel svůj celek. O dvě minuty později se dostal do velké příležitosti Milan Gulaš, svojí ranou ale orazítkoval pouze horní tyč. Ve 39. minutě už se ale Jihočeši dočkali. Vyloučení Wesleyho Českobudějovičtí potrestali, po přiťuknutí Hanzla dokázal propálit Zajíčka právě domácí kapitánMilan Gulaš a snížil vedení hostů pouze na rozdíl jediné branky.

Domácí měli možnost ke srovnání hned zkraje třetí části. Ze druhé třetiny si totiž přenesli téměř celou přesilovou hru, po protestech litvínovské střídačky zamířil na trestnou lavici Zdráhal. Českobudějovičtí svůj nápor před Zajíčkem ale nedokázali proměnit, nejblíže ke srovnání byl Percy, jehož rána mířila jen těsně vedle. V náporu mohli Jihočeši pokračovat o několik minut později při další početní výhodě, nedisciplinovanost hostů však Motor potrestat nedokázal a přišel trest na druhé straně. Po rychlém protiútoku dokázal dostat kotouč za záda Hrachoviny Patrik Demel a Litvínovští vedli opět o dva góly. Ještě hůře pro domácí bylo ve 49. minutě. Dvojnásobnou početní výhodu dokázali hosté zužitkovat zásluhou kapitána Matúše Sukeľa, jenž tečoval nabídku od Stránského přesně mezi betony Hrachoviny. Po pasáži plné emocích opět zahrozili hosté, Hrachoviny se vyznamenal proti ráně Válka z bezprostřední blízkost. Šest minut před koncem opět domácí zaváhali v rozehrávce, čehož se snažil využít Andrej Kudrna, nejlepší střelec Severočechů tentokrát pálil nepřesně. Vykřesat naději se čtyři minuty před třetí sirénou pokoušel Dzierkals, jeho individuální akce však kýženou branku nepřinesla. Motoráci tak pro prohře v Mladé Boleslavi nestačili po reprezentační pauze ani na litvínovskou Vervu.

HC Motor České Budějovice – HC Verva Litvínov 2:5 (1:2, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky:19. Percy (Hanzl, Pech), 39. Gulaš (Hanzl, Pech) – 7. Zygmunt (Straka, Jurčík), 13. Estephan (Zile, D. Zeman), 22. Válek (Sukeľ, Zile), 47. Demel (Zdráhal, Š. Stránský), 50. Sukeľ (Š. Stránský, Freibergs). Rozhodčí:Pražák, Květoň – Zíka, Svoboda. Vyloučení:7:7. Využití:2:2. Diváci:6008. Střely na branku:21:25.

Motor: Hrachovina (Strmeň) – Štencel (A), Vráblík, Bindulis, Percy, Šenkeřík, Hovorka, Gazda – Strnad, Hanzl, Gulaš (C) – Dzierkals, Pech (A), Valský – Čachotský, M. Toman, Přikryl – Drančák, Vopelka, Tomeček.

Litvínov: Zajíček (Godla) – Zile, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Demel (A), Šalda, Wesley – Kudrna, Sukeľ (C), Válek – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Jurčík, Zygmunt – L. Stehlík, Gut, Berka.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, motor, litvínov, extraliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční zápas nevyšel podle představ, Motor padl s Litvínovem  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.