V Brně spustili službu FishDrive, lidé si odvezli objednané vánoční ryby

foto Nákup vánočních ryb prostřednictvím služby FishDrive, 23. prosince 2022, Brno. Předem objednané ryby si zákazníci mohou převzít na výdejovém místě bez nutnosti vystoupit z auta.

Brno - Brněnská společnost OCEAN48 dnes spustila u bývalého fotbalového stadionu za Lužánkami službu FishDrive. Lidé, kteří chtějí k Vánocům kapra, ale i jiné druhy ryb či mořských živočichů, si ji mohli během prosince na internetu objednat a dnes vyzvednout. Po příjezdu na parkoviště dostali do okénka krabičku s požadovaným zbožím. Prokurista společnosti Martin Baráček ČTK řekl, že objednávek měli přes 1000 a po 8:00, než přijela dodávka s rybami, už stála auta ve frontě, která se vinula po celém parkovišti.

Fotogalerie

V Česku podle Baráčka služba nemá obdobu a firma ji nabídla pošesté. "Když jsme v roce 2015 poprvé stáli před Štědrým dnem na tomto místě, netušili jsme, že si služba získá takovou oblibu. Ale zákazníkovi stačí strávit pár minut na parkovišti, ani nemusí vystoupit a čas může věnovat něčemu jinému," řekl Baráček.

Smaženého kapra, který se stal tradicí až po druhé světové válce na štědrovečerním stole, se lidé v současnosti snaží různě nahradit. "Samozřejmě kapr v naší nabídce nechybí, ale rychle jej dohání v popularitě losos a lidé sahají i po specialitách, které nejsou v Česku běžné. Jedná se například o halibuta, mořského vlka nebo okouna," uvedl Baráček. Na třetím místě za kaprem a lososem je podle předvánočních prodejů treska.

Firma také prodává ryby klasicky, v Brně na deseti místech, dále v Olomouci a nově například v Praze.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 18.05.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je sobota 18. května 2024

Očekáváme v 09:00 14°C

Celá předpověď