Třebíč: Na stromečku viselo 95 přání

24.12.2022 15:20 | Tisková zpráva

Starosta Pavel Pacal s místostarosty Milošem Hrůzou, Pavlem Janatou a Pavlem Fraňkem předali dárky do třebíčských domovů pro seniory. Dárky kupovali lidé, a plnili tak přání babiček a dědečků z domovů, kteří nemají rodinu.

Třebíč: Na stromečku viselo 95 přání
Foto: rep
Popisek: Třebíč

Radnice oslovila třebíčské domovy pro seniory s projektem, který má o Vánocích pomoci těm klientům domovů, kteří nemají rodinu a nemají tak možnost dostat pod stromeček dárek od někoho blízkého. Tři třebíčské domovy dali se svými klienty dohromady seznamy přání i s krátkým příběhem seniorů, jaký dárek a proč si od Ježíška přejí.

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

„Na radnici jsme vyrobili kartičky s jednotlivými přáními a zavěsili na stromeček v průchodu mezi Komenského a Karlovým náměstím. Lidé si zde přání vzali, koupili dárečky, zabalili a přinesli nám je na radnici." popsal projekt Třebíčského Ježíška starosta města Pavel Pacal.

Přání byla různá, knihy, dobré pivo, kosmetické balíčky, nebo přípravky z lékárny. Na stromečku viselo celkem 95 přání.

"Lidé se do projektu zapojili s nadšením. Jsem moc rád, že se osamělým babičkám a dědečkům z domovů pro seniory splní o Vánocích jejich přání," dodal Pavel Pacal.

Kromě dárků z Třebíčského ježíška předali starosta a místostarostové dárkové balíčky od města všem seniorům v třebíčských i mimotřebíčských domovech, kde žijí lidé z našeho města.

Babičky i dědečkové z domovů si také mohli užít jízdu vánočně nasvícenou Třebíčí. V úterý 20. prosince vyjel v podvečerních hodinách autobus z domovů v ulicích Manželů Curieových, Koutkova a Kubešova a se seniory projel všechna místa s vánoční světelnou výzdobou. Lidé ocenili krásně nazdobené náměstí, větrný mlýn, řeku Jihlavu i další vánoční světelné motivy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…