Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Seriál: Zdravotní nástrahy Vánoc (díl 5. přejedení a rozhozené trávení)

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 757x )

Z pohledu stravování se Vánoce staly svátky přejídání, opíjení, nicnedělání. Mezi nejčastější potíže pak patří nadýmaní, pálení žáhy, pocit plnosti, může se ale objevit i průjem, plynatost a zácpa.

shutterstock.com

Nejen proto je dobré mít v domácí lékárničce první pomoc, která nám ušetří zbytečné trápení. Na průjem i na plynatost mohou pomoci přípravky s obsahem aktivního uhlí. Pokud vás trápí nadýmání, můžete zvolit přípravky se simetikonem. Při pálení žáhy pak volně prodejná antacita, která působí přímo v jícnu a žaludku a pomáhají neutralizovat nadbytečnou kyselinu. Trávicí enzymy, které zlepšují rozklad potravy, pak mohou být výhodné při pocitu plnosti. Nejlepším lékem je však prevence, tedy střídmost v jídle, pravidelné pauzy během hodování, pravidelný pitný režim a v neposlední řadě pohyb. Využijte dnů volna ke společným aktivitám s rodinou či přáteli. Procházka na čerstvém vzduchu nám udělá dobře v každém počasí.

Právě jste dočetli pátý díl seriálu. Šestý díl bude věnován prevenci a první pomoci při kocovině.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Trávicí potíže - střevní záněty a rakovina střev

Správné trávení může být ovlivněno mnoha faktory – skladbou stravy, pravidelným pohybem, záněty trávicího traktu nebo dokonce rakovinou střev. Ve výskytu kolorektálního karcinomu i úmrtnosti na něj se v evropských i světových statistikách drží Česká republika na nepopulárním prvním místě.

Zázvor je pomocník nejen v boji s chřipkou

Zázvor je koření oblíbené po celém světě, které má pro svou výraznou chuť a vůni široké využití zejména v exotických kuchyních. Je ale také vyhledávaný jako lék na celou řadu zdravotních obtíží.

Fenylketonurie je vzácná metabolická porucha, která vyžaduje doživotní dietu

Fenylketonurie je vrozená porucha metabolismu. Diagnostika nemoci probíhá již v prvních dnech života. Fenylketonurii není možné vyléčit, ale při dodržování speciální diety, mohou postižení jedinci vést relativně plnohodnotný život.

Jak vyzrát na jarní zdravotní nástrahy u dětí?

Jarní měsíce představují ideální období pro zážitky a poznávání venkovního světa. Aby si tento čas mohli rodiče s dětmi naplno užít bez zbytečných zdravotních komplikací, je nezbytné věnovat čas prevenci. Děti v tomto období může potrápit nachlazení, pylové alergie, sluníčko, úrazy nebo taky zažívací potíže. Jak těmto zdravotním nástrahám předejít a které preventivní kroky podniknout?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce