Petice proti sloučení rychnovských hasičů s náchodskými

25.12.2022 17:33 | Komentář

Hasičská stanice Rychnov nad Kněžnou dle pana ředitele HZS Královéhradeckého kraje Ing. Davida Pouče bude mít status P4, což znamená, že se nebude moci, na rozdíl od stanic v jiných okresních městech kraje, už nadále rozšiřovat, a bude to tak jediná stanice tohoto druhu v Královéhradeckém kraji.

Petice proti sloučení rychnovských hasičů s náchodskými
Foto: pixabay.com
Popisek: Petice - ilustrační foto

Co to pro nás jako občany Rychnovska znamená?

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

  1. Zastaví se rozvoj Hasičského záchranného sboru Rychnov nad Kněžnou, i když se zde stále rozšiřuje průmyslová zóna Solnice – Kvasiny. Nebude už možné posílit počet profesionálních hasičů´, a to v budoucnu ovlivní bezpečnost nás obyvatel Rychnovska.
  2. Z rychnovských hasičů se stane pobočka Náchoda, což znamená, že v Rychnově nad Kněžnou nebude pozice ředitele, a to velice připomíná příběh Rychnovské nemocnice. Nesmíme dopustit, aby se historie opakovala.
  3. Toto je políček nám daňovým poplatníkům. Tato stanice byla postavena v roce 2010, a to díky Usnesení vlády na podporu průmyslové zóny. Její stavba byla tedy financována z našich daní.

My jako daňoví poplatníci si nepřejeme její přeměnu na pobočnou stanici Náchodské centrální stanice. My jako občané, vyzýváme ministra vnitra Víta Rakušana a ministra průmyslu Josefa Síkelu, k tomu, aby nám na Rychnovsku zajistili hasičskou stanici typu, který odpovídá významu a rozvoji průmyslové zóny Solnice - Kvasiny.

Jde tu o bezpečnost nás občanů. Proto touto peticí požadujeme zrušení rozhodnutí o sloučení územního odboru Náchod a územního odboru Rychnov nad Kněžnou do jednoho celku.

Petici můžete podepsat ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…