Novoroční magické rituály a zvyky

Pro 21, 20229 komentáře(ů)

Období vánočních a novoročních svátků je plné různých rituálů, pověr a zvyklostí, které mají přinést štěstí v novém roce a třeba i vyzvědět, jaké nové příležitosti nás v něm čekají. Poslechněte si moderní i starobylé čarodějnické pověry a zvyky, jak s odcházejícím rokem zažehnat všechno špatné narýsovat si štěstí v novém roce. 

Blíží se samotný konec roku. Konec roku je časem, kdy se ohlížíme a sčítáme své hříchy, své zisky a ztráty v uplynulém roce. Je také magickým okamžikem, kdy obracíme svoje zraky na nepopsaný list papíru, který přináší další rok. Jak se zaklínali naši předkové v těchto dnech a co můžeme podniknout, abychom uchopili štěstí do svých rukou a nečekali pasivně, než se další rok s rokem sejde?

Rituál pro zažehnání zlého s odcházejícím rokem

Budete potřebovat:

  • Psací potřeby
  • Speciální materiál, na který kreslit a psát (viz níže)

Základem je rituálu je v klidu si sednout a nakreslit, napsat či jinak znázornit věci, které jste letos prožívali a se kterými se už chcete rozloučit.

Pokud doma máte nějaké předměty, které se s těmto událostmi pojí – například účet z nemocnice – můžete je také zabalit a rituálně vynést do koše.

Pro tento účel se výborně hodí reklamní letáky, kterých jsou vánoční schránky plné. Mnoho čarodějnic nachází zvláštní uspokojení v tom znázorňovat věci a lidi, kterých se chtějí zbavit, na toaletní papír – a pak je spláchnout. Doufejme, že vaše negativní emoce neucpou odpad! Očistná síla vody a země se uplatňuje i zde.

Kreativní povahy si mohou také vypůjčit od neteří a synovců bublifuk a svoje špatné vzpomínky postupně vyfoukat… a nechat je prasknout.

Vzhledem k tomu, že popelnice bývají mezi svátky plné, možná budete chtít svoje díla rovnou spálit. Zažehnávaní nových ohňů bylo součástí všech pohanských svátků. Nezapomeňte oheň uhasit, poté co jste v něm spálili nežádoucí a pak rozdělat nový, kterému odevzdáte svá přání pro příští rok!

Zajímavým způsobem nakládá s minulostí jedna čarodějnice, která tyto věci kreslí na ovocné slupky ty pak nechá shnít na kompostu – negativní energie se tak doslova přetvoří v něco užitečného!

Romantické povahy mohou zvolit list, který pak pustí po vodě.

Čas mezi starým a novým rokem se vždy pokládal za magický.

Vytváříme si šťastný nový rok

Ti, kdo již přičichli k umění magie, si mohli všimnout, že úspěšnější jsou kouzla, která neděláme “na poslední chvíli”, ale v rozmyslu a s předstihem. Ze životopisů úspěšných lidí víme, že se často zaměřovali na představu svého úspěchu od dětství, celé roky. Může to znít překvapivě, ale i v magii nakonec rozdíl mezi zdarem a nezdarem závisí na onom nenápadném daru, pomocí něhož už zvítězili mnozí, na které si nikdo nevsázel: vytrvalost.

V našich podmínkách tento druh magie vyjadřují novoroční předsevzetí. Pokud si je budete psát, volte věci, které opravdu věříte, že jsou ve vaší moci. Jinak skončíte stejně jako vloni – s přespříliš ambiciózními plány, které nakonec zapadly do nikam. Dosažení cíle, který si moudře zvolíte, posiluje vaši víru a vnitřní sílu!

Jedna čarodějnice si ráda volí na každý rok cílů, které si znázorní do magického pentaklu (pěticípé hvězdy v kruhu). Ta obsahuje dokonalost čtyřech živlů a ducha, takže zajišťuje, že její přání budou harmonická a nebudou se plnit přes mrtvoly. Pentagram mimo jiné znamená celistvost a zdraví. Moje kamarádka pro každou oblast života volí jednu barvu a jeden roh v pentagramu, doprostřed přijde hvězdy přijde její rok a jméno.

Vytvořte si kouzelnou mapu, která obsahuje všechny poklady!

Mapa k pokladu

Mapa k pokladu je tvořivá meditace nad tím, co chcete do svého života přitáhnout a co chcete prožívat.

Budete k ní potřebovat trochu času pro sebe, nůžky, lepidlo, nástěnku nebo větší čtvrtku a uvolněnou mysl. Je to vlastně klasické vytváření mandaly, až na to že si vystačíte s balíkem barevných časopisů, které můžete stříhat.

Začněte si vystřihovat obrázky a slova, která vás lákají a vzbuzují ve vás dobré pocity. Mohou to být místa, která byste chtěli navštívit, zajímavé akce a obrázky, které vyzařují to, jak se chcete cítit, ať už je to romantický pár na pláži nebo osamělý jezdec na motorce.

Vaše mapa by měla být umístěna někde, kde ji uvidíte každý den. V průběhu roku ji budete nabíjet a aktivovat svými pozitivními pocity, dodělávat a fantazii se samozřejmě meze nekladou, můžete u ní meditovat, modlit se nebo zapojit jakékoliv jiné duchovní techniky.

Lidové zvyky na šťastný nový rok

  • Zatímco budou odbíjet hodiny půlnoc, snězte bobulí hroznového vína. Hrozny odedávna znamenají hojnost a štěstí.
  • Vylijte škopek vody oknem nebo z balkónu, abyste odehnali nepokojné duchy.
  • O půlnoci obejděte dům s kufrem třikrát, aby vaše cesty v dalším roce byly bezpečné.
  • Kolem domu rozprašte sůl, abyste jej ochránili před zlovolným silami.

Naučte se, jak zhmotňovat svoje přání

Seminář praktická magie vám ukáže řadu postupů osvědčených lety praxe. Jak se kreslí magické pečetě, jak používat pozitivní afirmace a přitahovat k sobě to, co chceme.

9 Komentáře
  1. elena

    chcem mať čo najďalej susedov od mojej osoby…strašná suseda..ako červ,má rada zvady,je to ako satan

    Odpovědět
  2. Evelin

    Preji si aby mi dobre dopadl soudni spor s byvalym manzelem , ohledne financi a po peti letech stresu a nervu , abych uz konecne zazivala klid pohodu a nasla novou lasku a pevny partnersky vztah , deuji 😇❤🍀

    Odpovědět
  3. Vendula

    Dobry vecer. 12 hroznu snist v oci z 31 na 1 nebo v noci z 1 na 2? Dekuji

    Odpovědět
    • Anima Noira

      Všechny tyto zvyky se dělají buď v noci z 31. prosince nebo na Nový rok, 1. ledna.

  4. Adramelech

    Nemá to být dvanáct bobulí hroznového vína? Nacpat do sebe celých dvanáct hroznů by asi bylo dost náročné.

    Odpovědět
    • Hana Jahodková

      Přeji si abych se uzdravila a už se .i nemoc nikdy nevrátila.Dálemoc prosím aby jsem našla přítele který mě bude mít rád takovou jaká jsem. bude umět druhého člověka opravdu milovat na zbytek života.

  5. Marie Blahová

    Přeji si aby mého manžela přestaly trápit nemoci,za 30 let už to chce odlehčení💕
    A taky peníze které vyděláme,se vice držely nás a nodchazely znenadání někam..

    Odpovědět

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Skupina on-line

Konzultace

Spirituální konzultace s Noirou telefonicky on-line

Konstelace

Konstelace ve skupine Praha