bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Inspirace trenérem. Caufield válí – i díky St. Louisovi

26. prosince 2022, 18:00

David Zlomek

Dlouho v NHL platila doba, kdy se vzrůstově menší hokejisté podceňovali a nedávali se jim šance. Co na plat, že byli šikovnější než někteří druzí. Na draftu šel většinou ten, kdo byl větší. Své by o tom mohl vyprávět třeba Martin St. Louis. Z nedraftovaného šikuly se stala legenda Tampy Bay a jeden z nejlepších frankofonních hokejistů historie. Jeho zkušeností naplno využívá jeho svěřenec.

Před minulou sezonou byl Cole Caufield hlavním favoritem na zisk trofeje pro nejlepšího nováčka roku. Mladý Američan pod tehdejším trenérem Ducharmem vstřelil jedinou branku a byl považován za velké zklamání. 

Když byl na začátku února dosazen do funkce hlavního trenéra Maritn St. Louis, situace se obrátila o sto osmdesát stupňů. Caufield měl St. Louise v mládí jako vzor, někdejší útočník Rangers či Lightning v něm zase viděl sebe v nejlepších letech. Cenné rady, velká podpora a neustálá komunikace. Tahle dvojice si prostě sedla.

Výsledek? Brilantní! St. Louis v Caufieldovi probudil střelce. Tedy někoho, kdo v něm vždy byl, akorát se ho v NHL nepodařilo nastartovat. Od změny trenéra se Caufieldova hra změnila k nepoznání. 

Ba co víc, přišla i tolik potřebná produktivita. V 37 zápasech, které St. Louis v minulé sezoně dotrénoval, získal Američan 35 bodů! O něco působivější je jeho střelecká bilance. Od St. Louisova nástupu to dělá 71 utkání a v nich 41 branek. Elitní tempo, díky kterému je Caufield pořádně na očích.

I proto dostane v létě pořádně zaplaceno. Nicméně není se čemu divit. Montreal staví mladý tým, který v budoucnosti bude potřebovat spolehlivého snajpra. Caufield se jeví jako perfektní volba.

Jelikož mu po sezoně vyprší nováčkovský kontrakt, mohou být v Montrealu klidní. Pokud nepřijde nabídková listina, budou mít Canadiens výsostné právo na jeho podpis.

Žádný krátkodobý kontrakt se asi nedá moc čekat, spíše půjde o osmiletý pakt s pořádnou kupou peněz. Je to tedy podobná situace, jako když nováčkovská smlouva končila třeba Jacku Hughesovi. Osm let, spousta peněz.

Jen těžko lze odhadovat, kolik Habs Caufieldovi nabídnou, avšak veřejně se hovoří o tom, že pod osm milionů dolarů to rozhodně nebude. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.