Liberec vyhrál jednoznačně na ledě Mladé Boleslavi

foto Utkání 31. kola hokejové extraligy: BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec, 26. prosince v Mladé Boleslavi.Zleva druhý gól inkasuje brankář Liberce Petr Kváča, autor gólu Martin Beránek z Mladé Boleslavi.

Mladá Boleslav - Hokejisté Liberce vyhráli v 31. kole extraligy na ledě Mladé Boleslavi 7:3 a uspěli ve třetím z posledních čtyř utkání. Dva góly hostů vstřelil Martin Faško-Rudáš, tři body si připsali Oscar Flynn a Michal Ivan. Bruslaři prohráli šestý z posledních sedmi zápasů.

Na první větší šanci si museli diváci počkat až do poloviny první třetiny a hned z toho byl gól. Po dobrém tlaku hostů v útočném pásmu se dostal puk zpoza branky až k volnému Adamovi Najmanovi, který otevřel skóre zápasu. Mladá Boleslav mohla odpovědět bleskově, ale na druhé straně zachránila brankáře Kváču tyč.

Naopak Liberečtí využili i svou druhou šanci, když na 2:0 zvýšil přesnou střelu z mezikruží Birner. Obdobně dobrou mušku měl ale i v první přesilovce Pavel Kousal, který se trefil jako první z domácích. Tygři ale v závěru první části udeřili ještě dvakrát a vykročili za tříbodovou výhrou.

Středočechům se ale podařilo duel zdramatizovat. Na 2:4 snížil v oslabení Beránek, který ulej obráncům a trefil se mezi Kváčovy betony. Stejný hráč se následně mohl prosadit podruhé, jeho střela ale skončila na tyči. Na rozdíl jediného gólu však upravil ve 38. minutě Lantoši.

Místo vyrovnání se ale rychle prosadili hosté, kterým k páté brance pomohl chybující obránce Lintuniemi, kterému za vlastní brankou ujel puk a Dlouhý pohotově překonal brankáře Novotného, který od druhé třetiny nahradil Krošelje.

Tygři pak z kraje třetí třetiny ztrestali i Jeřábkovo vyloučení, když se podruhé v zápase prosadil Faško-Rudáš a vrátil hostům tříbrankový náskok. Severočeši tak bez problémů dovedli zápas do vítězného konce, o jejich poslední gól se postaral Flynn.

Hlasy trenérů po utkání:

Petr Haken (Mladá Boleslav): "Vstup do zápasu jsme prospali. Nebo ne prospali, ale nebyli jsme prostě stoprocentní. Naopak Liberec byl do utkání dobře nastavený. Mohu vyzdvihnout jenom druhou třetinu, kde jsme se dotáhli i ve skóre, ale bohužel pak přišel gól na 5:3. Liberec si zasloužil vyhrát."

Jiří Kudrna (Liberec): "Podali jsme výborný týmový výkon, což se odvíjelo od našeho dobrého pohybu. Byli jsme produktivní a vyšla nám koncovka. Jsme rádi, že jsme utkání v Boleslavi, které je vždycky těžké, dokázali vyhrát."

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 3:7 (1:4, 2:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 15. P. Kousal (Lintuniemi), 23. M. Beránek, 38. Lantoši (Kotala, Lintuniemi) - 11. A. Najman (Frolík, Ivan), 13. Birner (Filippi, Ivan), 18. Faško-Rudáš (Flynn, Frolík), 19. Ordoš (Kolmann), 39. Dlouhý, 42. Faško-Rudáš (A. Najman, Flynn), 47. Flynn (Melancon, Ivan). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Ondráček, Šimánek. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 3588.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Krošelj (21. Novotný) - R. Jeřábek, Jánošík, Pláněk, Bernad, Křepelka, Lintuniemi, Štich - P. Kousal, Lantoši, M. Beránek - J. Stránský, Fořt, Eberle - Kantner, O. Najman, Hradec - Šmerha, Bičevskis, Kotala. Trenér: Čihák.

Liberec: Kváča - Nedomlel, Balinskis, Melancon, Ivan, Štibingr, Kolmann - Faško-Rudáš, Filippi, Birner - Flynn, A. Najman, Frolík - Rychlovský, Jelínek, Ordoš - Dlouhý, Vlach. Trenér: Augusta.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 23.04.2024 ČTK

Reklama

11°C

Dnes je úterý 23. dubna 2024

Očekáváme v 21:00 6°C

Celá předpověď