BK MLADA BOLESLAV
26. 12. 2022 | Adéla Kvapilová, Redakce

Středočeši nezvládli sváteční přestřelku s Libercem. Rozhodla úvodní pasáž

31., pondělí 26. 12. 2022
Ml. Boleslav - Liberec MBL - LIB
M l. B o l. – Na sváteční zápas s Libercem budou chtít Středočeši rychle zapomenout. Už gólově bohatá první třetina utkání 31. kola Tipsport extraligy nasměrovala severočeského rivala za vítězstvím. Mladá Boleslav se sice v prostředním dějství dotáhla na rozdíl jediné trefy, avšak před sirénou inkasovala. Hned v úvodu třetí části Severočeši odskočili o další branku, a nakonec přidali ještě jednu. Bruslařský klub tak na domácím ledě nestačil na rivala o podlehl mu 3:7.
Ml. Boleslav: Krošelj (21. Novotný) – Jánošík, Jeřábek, Bernad, Pláněk (A), Lintuniemi, Křepelka, Štich – Beránek, Lantoši, Kousal – Eberle, Fořt, Stránský (C) – Hradec, Najman (A), Kantner – Kotala, Bičevskis, Šmerha
Liberec: Kváča – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Štibingr, Kolmann – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Frolík, Najman, Flynn – Ordoš, Jelínek (C), Rychlovský – Vlach, Dlouhý
Branky a nahrávky: 15. Kousal (Lintuniemi), 23. Beránek, 38. Lantoši (Kotala, Lintuniemi) – 11. Najman (Frolík, Ivan), 13. Birner (Filippi, Ivan), 18. Faško-Rudáš (Flynn, Frolík), 19. Ordoš (Kolmann), 39. Dlouhý, 42. Faško-Rudáš (Najman, Flynn), 47. Flynn (Melancon, Ivan). Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Ondráček, Šimánek. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 3 588. Střely na branku: 26:38. Zblokované střely: 16:18. Hity: 9:6. Vhazování: 18:38. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 3:4, 3:7.

Fotogalerie

Komentář

Přestože utkání začalo na obou stranách velmi opatrně, roztrhl se gólový pytel. Přibližně v polovině úvodního dějství hostující tým převzal iniciativu a dokázal Bruslařský klub dostat pod tlak. Díky němu v čase 10:56 Liberečtí otevřeli skóre zápasu. Téměř z nulového úhlu nasměroval puk pod víko Adam Najman. Na mladého útočníka o necelé dvě minuty později navázal Michal Birner, který dostal od Tomáše Filippiho přesnou přihrávku do mezikruží, odkud procpal puk mezi Krošeljovými betony.

Středočeši ale přidali na tempu a na sklonku 15. minuty využili početní výhodu. Po dělovce, která se otřela o pravou tyč, snížil Pavel Kousal na 1:2. Vzápětí si přesilovou hru střihli i hráči z Podještědí a stejně jako Mladá Boleslav faul potrestali. Závaru před Krošeljem využil Martin Faško-Rudáš a z bezprostřední blízkosti překonal domácího strážce. To ale z první třetiny nebylo vše. Tečku za počáteční dvacetiminutovkou udělal Jan Ordoš, který využil nepozornosti Středočechů a poupravil na 4:1 z pohledu hostů.

Na počátku druhé části vystřídali domácí trenéři gólmany, Gašpera Krošelje nahradil Filip Novotný. Liberec si později zahrál početní výhodu, během které se musela nová tvář v bráně hodně činit. Avšak při vlastním oslabení ujel do protiakce Marin Beránek a pokusem mezi Kváčovy betony snížil na 2:4. Branka Mladou Boleslav nakopla a následné minuty byl domácí tým značně aktivnější. Během početní málem slavil Beránek podruhé, jeho střela jen zacinkala o tyč.

Velmi slibnou pasáž Středočeši odehráli i v následné výhodě, kdy hostující hráče uzamkli v pásmu. Přestože Bruslařský klub ani jednu z těchto výhod nevyužil, nakonec se přeci jen radovali. Kousal nahrál přesně na najíždějícího Róberta Lantošiho, který trefil odkrytou část brány a stáhl manko na jeden gól. Radost Mladé Boleslavi ale netrvala dlouho, před sirénou vrátil dvoubrankový náskok Severočechům pokusem z levého kruhu Adam Dlouhý.

Hned v úvodu závěrečné dvacetiminutovky usedl za katr Radek Jeřábek a daroval tak další možnost rivalovi na odskočení. Liberec nedisciplinovanost trestal a v čase 41:21 odskočil na 6:3. Martin Faško-Rudáš se nejlépe zorientoval v před Novotným a puk zvedl pod horní tyč. Augustovi svěřenci vzápětí udeřili už posedmé. Oscar Flynn využil zaváhání Novotného, kterému přeskočil puk hokejku, a poslal Liberec do čtyřbrankového náskoku.

Domácí se nadále snažili nepříznivé skóre odmazávat, ale proti rozjetému týmu z Podještědí už gólovou radost nezaznamenali. Mladá Boleslav tak ve sváteční den v rámci 31. kola hokejové Tipsport extraligy podlehla rivalovi 3:7. Další zápas odehraje Bruslařský klub ve středu 28. prosince od 17:30 na ledě Vítkovic.

Ohlasy trenérů

Petr Haken: Prospali jsme vstup do zápasu, nebyli jsme stoprocentní. Naopak Liberec vstoupil do zápasu dobře, byl lépe nastavený. I díky tomu si zasloužil vyhrát. V naší hře můžu vyzdvihnout akorát druhou třetinu, ve které jsme se dotáhli skórem. Gratuluji Liberci k vítězství.

Aktuality

05.04.2024

Akademici v play off

Poslední dny a týdny rozluštily hned dvě tajenky, které se týkají mladoboleslavské akademie. Tou první je konečně umístění devítky - po porážce v semifinále naši deváťáci obsadili celkové čtvrté místo. Druhou byl postup dorostenců do play off, který Bruslaři ztvrdili vítězstvím v pátém zápase na ledě Karlových Varů, boj o zlato pro dorost začne již tuto neděli na ledě Pardubic. Oběma kategoriím děkujeme za reprezentaci klubu a dorostu přejeme hodně štěstí a sil do finálové série.

24.03.2024

Akademici v play off

Jak už jsme vás informovali, juniorům po čtvrtfinálové prohře 0:3 na zápasy s Energií sezona skončila. V boji o medaile jsou naopak stále dorostenci, kteří po vítězství 3:1 v sérii se Slavií vyzvou v semifinále karlovarský dorost. Ve stejné fázi soutěže jsou po vyřazení Komety také naši deváťáci. Ti se v semifinále utkají o postup do finále s plzeňskou Škodovkou. Všem mladíkům přejeme hodně štěstí, zdaru a sil do semifinálových bojů.

10.03.2024

Deváťáci se Zlínem

V extralize 9. tříd se narozdíl od starších mládežnických soutěží osmifinále účastní všechny postupující týmy, Bruslaři proto nejsou výjimkou. Naše deváťáky čeká předkolo se Zlínem, které se hraje na dva vítězné zápasy. Celá série odstartuje ve středu 13. března na ledě hůře postaveného týmu - tedy zlínských Beranů. Druhé a případné třetí utkání je pak na programu v sobotu 16. respektive v neděli 17. března ve ŠKOENERGO Aréně.

10.03.2024

Dorost v top čtyřce

Dorostenecký tým Bruslařů zakončil nadstavbu na čtvrtém místě a vybojoval si přímý postup do čtvrtfinále. Druhá nejvyšší mládežnická kategorie se tak úspěšně vyhnula předkolu a nyní bude čekat na svého soupeře pro první vyřazovací sérii. Stane se jím tabulkově nejlépe postavený postupující tým z předkola. Bruslaři svého soupeře poznají nejpozději v sobotu 16. března.

03.03.2024

B tým se zachránil

Mladoboleslavský B tým za sebou má úspěšné play-down. V prvním utkání porazil 6:2 Benátky nad Jizerou, ve druhém zápase sice podlehl Žebráku 2:7, to však nemění nic na tom, že se Bruslaři v Krajské lize mužů Středočeského kraje zachránili. Do baráže míří Benátky nad Jizerou B.

02.03.2024

Junioři s Litvínovem

Mladoboleslavští junioři zakončili nadstavbu na pátém místě tabulky, a tak je čeká předkolo play off. V sérii hrané na tři vítězné zápasy se utkají s Litvínovem, který jako vůbec poslední tým z nižší skupiny postoupil do vyřazovacích bojů. Naši mladíci začnou doma ve čtvrtek 7. března. Pokud byste je chtěli podpořit, pak můžete dorazit, vstupné je zdarma.