Legendární Slaměný klobouk se nově představí v Divadle LB. Kdo byl na 1. čtené zkoušce?
Zdroj: herminapress

Legendární Slaměný klobouk se nově představí v Divadle LB. Kdo byl na 1. čtené zkoušce?

Vytvořeno dne 27.12.2022

Filmový nadšenci československé kinematografie si jistě pamatují slavnou komedii Slaměný kloboukLegendární snímek Oldřicha Lipského byl natočen v roce 1971 podle divadelní hry Eugèna Labiche v adaptaci Miloše Macourka a Vy si Slaměný klobouk zanedlouho můžete vychutnat znovu na prknech Divadla Lucie Bílé.  

Nejnovějšího divadelního zpracování této klasiky se chopí herec a režisér Václav Knop, který také režíroval letní muzikálový hit Noc na Karlštejně. "Brilantní hudební komedie ze starých dobrých časů plná zmatků, nečekaných situací a tajných avantýr právě v této době může být balzámem na duši. Můžete se těšit na nové písně, skvělé obsazení a příběh, který baví divadelní publikum už přes 100 let,“ uvedl Václav Knop. 

Ve filmu v hlavních rolích tehdy zazářili Iva Janžurová, Miloš Kopecký, Vladimír Menšík, Květa Fialová, Pavel Landovský, Stella Zázvorková nebo Josef KemrA v Divadle Lucie Bílé uvidíte herce známé z televizních seriálů a z muzikálových scén, jako jsou Jitka Sedláčková, Pavel Vítek, Marian Roden, Miroslav Hrabě, Marie Křížová, Kateřina Pechová, Markéta Procházková, Michal Kern a další.

Autorem hudby a textu písní je Vladimír Kučera - Raven, kostýmy navrhl Josef Jelínek a o scénu se postaral Jaromír Vlček. Výkonným producentem je Janis Sidovský.

V divadle se už před Vánoci začalo pilně zkoušet a po Novém roce tomu nebude jinak, protože premiéra se kvapem blíží. Je plánovaná na 12. dubna.