Vstupenky online

Poslední utkání roku přivede na Lapač tým Sokolova, Vsetín si připomene Návrat vítězů

Jan Tajzler • 27.12.2022

Nabitý program Vsetína v závěru kalendářního roku 2022 bude pokračovat středečním utkáním se Sokolovem. Zápas zpestří akce Návrat vítězů, kterou si vsetínský klub připomene postup do první ligy z roku 2017. Pro fanoušky je navíc připraven i ohňostroj, který bez ohledu na výsledek proběhne záhy po skončení utkání. Valaši podobně jako proti Jihlavě budou i proti Sokolovu usilovat o první letošní vítězství nad soupeřem ze západu Čech, hokejový program startuje na Lapači ve středu od 17:30.

Partner utkání:

Návrat vítězů

Historická, osudová, přelomová. Taková byla pro vsetínský hokej sezona 2016/2017. Valaši v ní vybojovali postup do první ligy a přesně deset let po kontroverzním vyloučení z extraligy oslavili návrat do profesionální soutěže. S nezapomenutelnou podporou fanoušků suverénně prošli základní částí, dramatickými boji v play-off i nevyzpytatelnou kvalifikací proti Havlíčkovu Brodu a Jablonci nad Nisou. „My se vrátíme,“ znělo heslo, kterým fanoušci hnali své hráče za postupem. Ti ho na konci náročné cesty proměnili ve skutečnost. Nyní přichází chvíle, aby si hrdinové z postupového kádru ještě jednou užili potlesk nejlepších fanoušků v republice!

Harmonogram Návratu vítězů:

  • Start utkání je v tradičních středečních 17:30
  • Program první přestávky: Ceremoniál na ledové ploše
  • Program druhé přestávky: Autogramiáda postupového týmu ze sezony 2016/2017 v rozcvičovně (nad brankou hostů)
  • Po skončení utkání následuje ohňostroj před zimním stadionem

Baník bojuje o desítku

Sokolov se nachází v nabitém tabulkovém pásmu, když rozdíl mezi 9. a 13. místem činí pouhé tři body i vzhledem k tomu, může Baník určitě mrzet nedávná kontumace vyhraného duelu s Kolínem, který nakonec získal přímý konkurent v boji o elitní desítku, která zaručuje pokračování sezony ve vyřazovací části. Baníku se letos zatím nedaří úplně ideálně navázat na loňský úspěch, kdy Západočeši dokráčeli až do semifinále play-off. Nicméně právě Sokolov dokázal Valachy letos dvakrát porazit, nyní se však vůbec poprvé v rámci sezony stěhuje vzájemné soupeření na vsetínský stadion.

Středeční bitva na Lapači bude zajímavá i proto, že se sejdou na ledě dva nejproduktivnější hráči soutěže. Po Luboši Robovi je to právě sokolovský útočník Jaromír Kverka, který exceluje především v přesných asistencích s počtem 26 přihrávek je nejlepším nahrávačem soutěže. K tomu vstřelil ještě 9 branek, takže Luboši Robovi dýchá v rámci produktivity na záda. Za Kverkou následuje v klubové produktivitě Sokolova hluboká propast, druhým nejproduktivnějším útočník je Tomáš Vracovský (6+10) a trojici nejproduktivnějších útočníků Matěj Zadražil (4+8).

Z obránců pak umí výrazně podpořit útočnou činnost Jan Pohl, s počtem 17 kanadských bodů se jedná o druhého nejproduktivnějšího hráče Sokolova. Branky umí střílet i Martin Weinhold (4+3). Jedničkou Sokolova je Martin Michajlov s procentuální úspěšností zákroků 90.82 %, průměrně inkasoval 2.58 branek v 19 duelech. Na Lapači se představí poprvé od čtvrtfinálové série loňského play-off, kdy střežil branku pražské Slavie. V Porubě byl však brankář Sokolova střídán a utkání od startu druhé třetiny dochytal Adam Horák.

Vsetín má Sokolovu co vracet

Valaši díky úternímu triumfu na ledě Jihlavy porazili 11. konkurenta v rámci Chance ligy. Ke kompletní sbírce skalpů však Valachům ještě dva soupeři schází a jedním z nich je právě sokolovský Baník. Oba duely se doposud odehrály na západě Čech, kde Valaši vždy padli těsně 2:3. Nyní se na domácím ledě bude Vsetín snažit o první vítězství nad Baníkem, v případě úspěchu zkompletuje vítěznou sérii na solidních 12 zápasů v řadě. Utkání se Sokolovem budou přihlížet hráči, kteří Vsetín dostali zpět do profesionální soutěže v roce 2017. Mimochodem tento tým v postupové sezoně zaznamenal vítěznou sérii 16 utkání v řadě, následovníci vítězů 2. ligy ročníku 2017 tak ještě mají na čem pracovat.

Na ledě Jihlavy se Valaši dočkali i jubilejní 100. branky v sezoně, obstaral ji Adam Hořanský. Co však trenéry bude trápit nejspíš i ve středu je rozrůstající se marodka v kabině Valachů. Do Pelhřimova neodcestoval kapitán Vít Jonák, který bude Vsetínu chybět delší dobu. Znovu tak dostal prostor vsetínský odchovanec Filip Krajčík či útočník Richard Pětník.

Bitva Vsetína se Sokolovem odstartuje v 17:30. Cílem Vsetína bude poslední utkání v roce 2022 vyhrát a upevnit vybojovanou vedoucí příčku v tabulce Chance ligy.

Sestavy v posledním kole:

Vsetín: Žukov – Smetana (A), Krajčík, O. Němec, Jenáček, Voženílek, Ondračka – Klímek, Berzinš, Rob (C) – Hořanský, Š. Bláha, Klhůfek – Berger, Přikryl, Sihvonen – Pětník, Štefka, Vítek (A).

Sokolov: Horák (21. Michajlov) – Novák, Mikyska, Pohl, Rohan, Weinhold, Kloz, Klejna, Baláž – Vracovský, Kverka, Vrhel – Berka, Zadražil, Csamangó – Kysela, Rohan, Osmík – Hajný, Švec.

banner pod článkem