Nejštědřejší a nejpotřebnější: Vánoční obchůdky vynesly dětem rekordních 600 tisíc korun

Nejštědřejší a nejpotřebnější: Vánoční obchůdky vynesly dětem rekordních 600 tisíc korun
Zdroj: Albert

Dva roky po sobě se kvůli covidu nemohly konat v tradiční podobě. Letos se adventní Obchůdky s Albertem konečně vrátily. Děti z dětských domovů nabídly ve stáncích před obchody originální výrobky. Díky svým dovednostem a štědrosti zákazníků utržily neuvěřitelných 590 906 korun. Výdělek využijí neziskové organizace především ke společným aktivitám či výletům, na které jim v náročné době nezbývají peníze.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 28. 12. 2022 08:00

Projekt Nadačního fondu Albert se konal již pojedenácté. Jeho cílem je přiblížit dětem ze sociálně znevýhodněného prostředí základy podnikání a pomoci je připravit na vstup do dospělého života.

Do Obchůdků s Albertem se letos zapojilo 55 domovů a neziskových organizací z celého Česka. „Ve vnitřních stáncích před obchody se během adventního měsíce vystřídaly téměř dvě stovky šikovných dětí, které nabízely vlastnoručně vyrobené dárky a dekorace. Do samotné přípravy, která v organizacích probíhala několik měsíců dopředu, pak ještě mnohem víc,“ popisuje Kristýna Bernatová z Nadačního fondu Albert.

Albert

Během prosince zavítaly děti z dětských domovů se svým vánočním stánkem kromě prodejen také do dalších prostorů, například na Ministerstvo zemědělství. Děti se tak mohly podívat na místa, na která se běžně nedostanou.

Celkově vynesly adventní Obchůdky s Albertem neziskovým organizacím bezmála 600 000 korun. Výsledek navázal na úspěšné ročníky před pandemií. „Naše velké poděkování patří zákazníkům za štědrost i čas, který dětem v obchůdcích věnovali. Společenské solidarity si v aktuální složité době nesmírně vážíme,“ dodává Kristýna Bernatová.

Albert

Vzhůru za zážitky

Veškerý výtěžek z prodeje putuje přímo do organizací, které s ním naloží podle vlastního uvážení. „Vydělané peníze rozdělíme do tří částí. První část dostanou prodávající děti v hotovosti k vlastnímu využití. Za druhou část peněz nakoupíme materiál pro další výtvarné činnosti. Třetí část peněz pak investujeme do prázdninového pobytu pro děti. Vybereme si nějakou atraktivní lokalitu dle jejich přání a strávíme tam několik dní turistikou, poznáváním přírody a historických zajímavostí,“ popisuje Hana Kovaříková, vychovatelka z Dětského domova Plumlov.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články