Lars Forster posiluje tým Thömus maxon

Tým Ralpha Näfa Thömus maxon se rozrůstá o dvojnásobného mistra Evropy Larse Forstera...

Autor: Jan Němec
Foto: Kifcat
Lars Forster posiluje tým Thömus maxon

 
Informace, na kterou se dlouho čekalo: dvojnásobný mistr Evropy Lars Forster ze švýcarského St. Gallenu posiluje formaci Thömus Maxon, dnes to tým oznámil v tiskové zprávě. Devětadvacetiletý Forster bude v červených barvách týmu debutovat již 2. ledna 2023 na závěrečném kole Švýcarského poháru v cyklokrosu v Meilenu. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Lars Forster (@larsrace)

O týmu Ralpha Näfa se v poslední době hovořilo zejména ve spojení s Mathiasem Flückigerem a jeho kauze z podezření na doping, které se nakonec ukázalo býti neopodstatněné. Mathias tak dostává velmi silného kolegu a celek Thömus maxon vstupuje do sezony 2023 ještě silnější, díky podpisu smlouvy s Larsem Forsterem bude tým poprvé startovat se třemi jezdci v elitní mužské kategorii. Mathias Flückiger a Vital Albin budou mít po svém boku třetího silného muže.

"Jsme velmi rádi, že se nám podařilo podepsat Larse Forstera. Lars má i přes dva tituly mistra Evropy, vítězství ve Světovém poháru 2019 ve Snowshoe a další mezinárodní vítězství stále velký nevyužitý potenciál. Navíc také velmi dobře zapadá do našeho týmu," vysvětluje důvody Forsterova angažmá Ralph Näf, jenž si bedlivě střeží švýcarské osazenstvo svého týmu.

Pro Larse Forstera je to tak čtvrtý tým a třetí, v němž má profesionální smlouvu. Tři sezony (2016-2018) působil v celku BMC MTB, od roku 2019 až do současnosti oblékal dres Scott Sram. "Rozhodujícím faktorem pro mě bylo, že mi Ralph a tým dali důvěru a věří mi. To mi dodává obrovský pocit jistoty. Tým Thömus maxon navíc přináší vše, co je třeba k úspěchu: profesionální prostředí, super týmového ducha a perfektní materiál," uvedl Lars, jenž svou poslední sezonu po boku a zároveň ve stínu Nino Schurtera dokončil až na 30. místě v celkovém hodnocení světového poháru.



 
Cíle Thömus maxon jsou jasné: "Chceme vyhrávat závody Světového poháru, národní a mezinárodní tituly a být jedním z nejlepších týmů horských kol na světě!" anoncuje Ralph Näf, jenž si od angažmá Larse Forstera slibuje další úspěchy červenobílých barev.

Vítěz Cape Epic 2019 chce být ve špičkové formě už na začátku sezony a v prvních závodech Světového poháru. Forsterovým největším cílem pro tuto sezónu je srpnové mistrovství světa ve skotském Glasgow, tedy na stejném místě, kde v roce 2018 získal svůj první evropský titul.

Ještě více švýcarský
Ralph Näf je obrovský patriot a do svého týmu se samými Švýcary, kteří sedlají švýcarské kola přidává dalšího hrdého partnera. Tým bude oblékat tradiční švýcarská značka Assos. Díky tomu je Thömus maxon ještě více "švýcarský". Motivace vyjet na mezinárodní výsluní s kvalitními výrobky Assos je mimořádně vysoká. Nový dres stále vychází z červené barvy hlavního sponzora Thömus a přesvědčí svým jednoduchým, klasickým a přitom velmi poutavým designem.

Cyklokros jako začátek sezóny
Stejně jako v předchozích letech bude sezóna zahájena dvěma cyklokrosovými závody. Alessandra Keller, Vital Albin, Luke Wiedmann a Lars Forster budou v pondělí 2. ledna 2023 závodit v Radquer Meilen. Jedná se zároveň o závěrečné kolo Švýcarského cyklokrosového poháru. O dva týdny později je na programu mistrovství Švýcarska v Mettmenstettenu (15. ledna). Poté se již tým bude soustředit na přípravu na sezónu horských kol.

Přečteno - 4227x Tagy: lars forster thomus maxon
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Světový pohárLeogang Čechům sedl, Cink má bronz, Zatloukal v U23 dojel 8.
    Leogang Čechům sedl, Cink má bronz, Zatloukal v U23 dojel 8.
  2. PreviewBikecheck: Scott Spark RC Larse Forstera
    Bikecheck: Scott Spark RC Larse Forstera
  3. Ostatní závodyNino Schurter zahájil v JAR sezonu vítězstvím, chystá se na Cape Epic
    Nino Schurter zahájil v JAR sezonu vítězstvím, chystá se na Cape Epic
  4. Mistrovství EvropyCinkovi horká Evropa v Srbsku nevyšla, staronovým šampionem je Forster
    Cinkovi horká Evropa v Srbsku nevyšla, staronovým šampionem je Forster
  5. Ostatní závodyŠvýcaři Neff a Forster ovládli nabitý italský pohár
    Švýcaři Neff a Forster ovládli nabitý italský pohár
  6. Ostatní závodyÚvod Swiss Epic 2020 ovládli domácí, Češi těsně pod stupni
    Úvod Swiss Epic 2020 ovládli domácí, Češi těsně pod stupni

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744