Svátek sv. Silvestra v programu Proglasu

Svátek sv. Silvestra v programu Proglasu
28. prosince 2022 Aktuality z Proglasu, Vánoce Autor: Sabina Hauserová

Poslední den roku jsme pro vás nachystali výběr toho nejzajímavějšího z pořadů, které vznikly v roce 2022. Čeká vás také speciální cimrmanovské Folklorní okénko a moderátorský přípitek.

Ve 14.00 se můžete těšit na pohádku O koze v Betlémě.

Mši svatou na poděkování za uplynulý rok přenášíme od 16.00 z kostela Panny Marie Sněžné v Praze. Celebruje františkán Filip Jan Rathouský.

Na podkladě přednášky dr. Miloně Čepelky uvádějící hru Hospoda na mýtince o významu tzv. akustické konstanty v díle Járy Cimrmana jsme se pokusili o důkladnou analýzu významu této citoslovné zvukové anomálie v české a moravské lidové písni – a hle: četnost jednotlivých velmi variabilních koncovek veršů, ba přímo refrénů je více než pozoruhodná. Nenechte si ujít speciální vydání Folklorního okénka od 18.00.

Milan Tesař vám v pořadu Slyšte, lidé! připomeneme nejzajímavější česká hudební alba roku 2022 podle svého subjektivního výběru. Těšit se můžete například na Druhou trávu, Jiřího Smrže, Jana Spáleného, na skupiny Vltava a Dunaj nebo na Markétu Irglovou. Začátek je v 19.15.

Od 21.00 nás čeká pořad Čechoslováci, nebo husiti? – s husitskou farářkou Sandrou Silnou hovořil Jan Hanák.

Dobrovolníci v zemi nečekaného – to je název pořadu Pavla Smolka, který si pozval Emílii Novotnou, která byla jako salesiánská dobrovolnice vyslána do Papuy Nové Guinei. Nenechte si ujít od 22 hodin.

Pořad s názvem Zvony míru pro Evropu uvedeme ve 22.30. Cílem stejnojmenného projektu je navrácení několika desítek zrekvírovaných zvonů do původních farností ve Slezsku a Polsku.

Poslední z vybraných pořadů roku 2022 bude rozhovor Jana Hanáka s Danielem Hermanem v ikonické brněnské kavárně Tungsram. Připomenout si jej můžete od 22.55.

Ve 23.50 vám přineseme speciální moderátorské ohlédnutí a přípitek do nového roku.

Darujme.cz

 

Regiony

Regiony

Partneři

Slyš.to
Tv Noe
Katolický týdeník
Partner
Charita ČR
Signály.cz
Česká tisková kancelář
Likvidace lepry
T-Mobile
Rádio Lumen
Víra.cz
PFM Group