Vstupenky online

Sokolov vyloupil Lapač a přerušil vsetínskou sérii výher

Tomáš Petr Marek • 28.12.2022

V první třetině jsme branku neviděli, ale místo toho byl k vidění velmi atraktivní hokej nahoru dolů, spoustu přesilovek a také mnoho gólových šancí na obou stranách. Druhá třetina byla pro nezaujatého diváka velmi zajímavá. Střelecky aktivní dějství a velmi gólová. Byla to dlouhá přetahovaná, kdy vždy Vsetín vedl o jednu branku, ale Sokolov zvládl srovnávat. Po této hektické třetině bylo skóre 3:3. V poslední třetině Sokolov vstřelil rozhodující branku a pak už pouze betonoval. To k výhře Baníku stačilo a odvezl si 3 body z Lapače.

CHANCE LIGA - 33.kolo st 28.12.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Baník Sokolov
3:4(0:0, 3:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 21. Rob (Smetana, Berzinš), 27. Rob (Berzinš, Lichanec), 35. Smetana (Něměc) - 25. Kysela (TS), 29. Kverka (Vrhel, Pohl), 36. Pohl (Zadražil), 54. Vracovský (Vrhel, Klejna). Rozhodčí: Koziol, Rapák – Hanzlík, Blažek. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 3751. Střely na branku: 38:22. Zblokované střely: 14:10.Vhazování: 33:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4.

VHK ROBE Vsetín: Žukov – Krajčík, Smetana (A), Jenáček, O. Němec, Ondračka, Voženílek – Rob (C), Berzinš, Jenyš – Š. Bláha, Klhůfek, Hořanský – Sihvonen, Přikryl, Berger – Vítek (A), Štefka, Lichanec – Klímek.
HC Baník Sokolov: Michajlov – J. Novák, Mikyska, Klejna, M. Rohan, Weinhold, Kloz, Baláž – Vracovský, Kverka (A), Vrhel – Berka, Zadražil, Csamangó – Pohl, T. Rohan (C), Osmík – Hajný, Kysela.

Ze začátku utkání Vsetín tlačil, k jejich tlaku jim pomohla přesilová hra, ze které ale nic nevytěžili. Následně začal být více aktivní Sokolov, který měl nejdříve k dispozici hru čtyři na čtyři a hned po té přesilovku po faulu Smetany. Hra se zklidnila až do doby, než se po chybě v obraně dostal k puku Lichanec, který na třikrát dorážel, ale neproměnil tuto jedinečnou možnost skórovat. Více šancí měli pak zelenožlutí, jedna z nich byla další početní výhoda po vysoké holi Zadražila. Skvělou možnost měl Němec po kombinaci se Smetanou, ale místo odkryté klece trefil výstroj Michajlova. Za podrážení si pak šel svůj trest odpykat Klhůfek a počet hráčů se opět srovnal na čtyři na obou stranách. Skvělým zákrokem se předvedl také Zhukov, který čelil v oslabení třem dorážkám, ale betony ve vzduchu všechny střely pokryl. Hra se po této velmi hektické pasáži zklidnila, jenže toto skočilo opět dalším vyloučením Smetany za podrážení. Jak bylo zvykem, tak se opět hrálo ve čtyřech na obou stranách. Obrovskou šanci měl minutu před koncem třetiny Rob, jenž se snažil blafákem překonat Michajlova mezi nohy, ale trefil mu pouze chránič kolen.

Mezi první a druhou třetinou na led přivítali mistři z legendární sezóny 2017 a s nimi i 2 velmi důležité články týmu z dřívějších dob: Lukáš Plšek a Daniel Vaněk.

V první šanci ve druhé fázi zápasu Luboš Rob dostal jedinečnou příležitost, kdy se ocitl sám před bránou. Nejdříve trefil beton Michajlova, ale po dorážce už skórovat dokázal. Hra se záhy trochu uklidnila a šancí na obou stranách ubylo. Velmi velkou šanci měl Vojtěch Kysela, který byl ale před bránou hákován a bylo nařízeno trestné střílení. To pro zklamání Lapače využil střelou mezi nohy Zhukova a srovnal tak skóre na 1:1. Skvělou nahrávku od Berzinše dostal Luboš Rob, který tuto příležitost náramně zužitkoval a podruhé v zápase skóroval.

11 minut před koncem druhého dějství byl Voženílek potrestán za podrážení a Sokolov měl skvělou šanci na srovnání. To přišlo střelou od Jaromíra Kverky, který vymetl všechny pavučiny v brance Maxima Zhukova střelou z pravého kruhu. Obrovský tlak si domácí vytvořili ve 33. minutě, jenž do branky doráželi hned 3 útočníci, ale toto využít nedokázali. Další šanci měli Vsetínští v přesilovce. Početní výhodu využil Ondřej Smetana od modré projektilem jako z rakety. Šanci na srovnání měl opět Baník v další hře pět na čtyři. Využití a srovnání opět přišlo, i když Valaši do střel velmi obětovně lehali. Srovnal Jan Pohl a tato třetina byla velmi gólová.

Na úvod poslední třetiny Baník vstřelil gól, ale pro postavení útočícího hráče v brankovišti gól uznán nebyl. Od obou týmů byla tato třetina velmi opatrná, aby případně neinkasovali. To se velmi dařilo a vždy se jednalo o nahození do útočného pásma a nebo pouze lehká střela na střed branky a to si brankáři dokázali pohlídat. Nebezpečná situace vznikla po střele Vracovského, kdy puk projel mezi betony Zhukova, ale trefil pouze boční tyčku. 7 minut před koncem byl Baník velmi blízko ke vstřelení gólu, protože u brány doráželo všech pět hráčů a nakonec Zhukov udržel tento puk v lapačce. 6 minut před koncem ale Tomáš Vracovský už skórovat dokázal, kdy ujel sám na bránu a střelou k tyči poslal Sokolov do vedení 4:3. Valaši se snažili něco vymyslet, ale nedokázali projít přes střední pásmo. To Baník zabetonoval skvěle. Domácí si v posledních dvou minutách vzali svůj oddychový čas a snažili se ještě se skóre něco udělat, odvolali brankáře a šli do šesti. Oddychový čas si vzal i Sokolov 11 vteřin před koncem. Baník pouze vyhazoval a to jim k výhře nakonec stačilo. Soupeř si odváží 3 body a přerušuje tak dlouhou sérii jedenácti výher.

Nejlepší hráči utkání: VHK ROBE Vsetín: Luboš Rob – HC Baník Sokolov: Marek Berka

Ohlasy k utkání

VHK ROBE Vsetín (Jiří Weintritt): Chtěli jsme se posledním zápasem v roce rozloučit dvanáctým vítězstvím v řadě. Bohužel se to nepovedlo, jelikož se soupeř nikam netlačil, odjížděl nám do brejku. Zbytečně jsme faulovali a dostali jsme 2 góly v oslabení. Po druhé třetině jsem týmu říkal, že to bude o jednom góle a bohužel jsme špatně vystřídali a inkasovali jsme na 3:4. Po té to už bylo jen o štěstí. Sice jsme prohráli, ale máme hlavy nahoře.

HC Baník Sokolov (Martin Štrba): Tento zápas hodnotím velice kladně, jelikož jsme tady urvali tři body nad jasným favoritem. Dnes jsme předvedli výborný bojovný, systémový hokej, klukům chci hlavně poděkovat, protože jsme přijeli v malém počtu. Velký klobouk dolů za to, co tady předvedli. Jsem rád co jsme tady předvedli.